Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro

Zincarea produselor metalurgice

Zincarea produselor metalurgice

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1909

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Otelul este un metal extrem de versatil, care joaca un rol important in viata noastra moderna, fiind utilizat de la constructia cladirilor la realizarea sistemelor de transport. Desi prezinta multe beneficii, un dezavantaj al otelului este acela ca sub actiunea umezelii, a oxigenului si a sarurilor acesta poate fi afectat de coroziune. Zincarea reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor.

H Metal livreaza produse din otel zincat termic sau electrolitic. Proiectantii si inginerii trebuie sa aleaga acoperirea cu zinc corespunzatoare fiecarei aplicatii in parte, tinand cont de calitatea atmosferei in care va lucra produsul zincat.

Zincarea termica este efectuata prin scufundarea produsului in zinc topit, la o temperatura de 445-460 grade C. Obiectele sunt tinute in baia de zinc pana cand metalul ajunge la temperatura zincului.

Electro-galvanizarea consta in depunerea unui strat de zinc prin electroliza. In baia electrolitica, prin care circula curent electric, se afla un catod (obiectul de metal ce va fi zincat) si un anod (zincul). Cu ajutorul curentului eletric se realizeaza disocierea, transportul si depunerea ionilor de metal de la anod (zinc) la catod (obiectul de metal).

Prin procedeul de zincare electrolitica stratul protector de zinc depus este mic,in timp ce stratul de zinc prin zincare termica depus este destul de gros si de calitate superioara. Rezistenta in timp a stratului protector de zinc ce se depune pe suprafata produsului este reflectata in pretul diferit (produsele zincate termic au un pret mai mare, iar cele obtinute prin zincare electrolitica au un pret mai mic).

Datorita rezistentei sale mari la actiunea agentilor atmosferici, precum si a maleabilitatii sale, zincul are multe utilizari in industrie. Se foloseste in industria metalurgica drept element de aliere; in industria chimica, drept reducator si pentru obtinerea oxidului de zinc; in industria electrotehnica, drept catod pentru elementele galvanice. Cele mai mari cantitati de zinc se folosesc pentru protectia anticoroziva a produselor din otel si fonta, asigurand o buna rezistenta prin dublul sau efect protector (fizic si chimic).

Filtre

Categorie articol: Diverse

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/