Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Utilaje pentru reciclarea primară a cauciucurilor uzate

Utilaje pentru reciclarea primară a cauciucurilor uzate

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
3856

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cauciucurile performante pe care autovehiculele de diverse tipuri le utilizează în prezent reprezintă o condiție pentru siguranța circulației pe drumurile publice. Din nefericire, problemele cu privire la aceste tipuri de anvelope apar în momentul în care se impune reciclarea lor, pornind de la faptul că anvelopele nu se descompun decât foarte greu. O presă dezmembrări cauciucuri este indispensabilă.

Statisticile internaționale consideră că peste 25 de milioane de tone de anvelope sunt produse în prezent în întreaga lume, dar biodegradarea completă a unui astfel de cauciuc auto durează mai mult de 100 de ani, ceea ce aduce grave prejudicii mediului înconjurător. A recicla a devenit din acest motiv obligație legală pentru importatorii sau producătorii de anvelope, mai ales sub imperiul legislației din Uniunea Europeană apărută în urmă cu 15 ani.

Conform normelor europene în vigoare, la baza principiului de colectare și reciclare a anvelopelor uzate stă principiul responsabilității active a producătorilor conform căruia fiecare dintre acești fabricanți care introduc anvelope pe piață sunt și responsabili pentru deșeurile generate după utilizarea lor.

Aceștia pot să se ocupe singuri de reciclarea cauciucurilor sau prin intermediul unor firme de recuperare, care poate acționa pentru și în numele producătorilor de anvelope.

Colectarea cauciucurilor uzate, o necesitate obiectivă

Colectarea de pneuri se poate face de la atelierele auto, companiile de transport, depozitele orășenești, firmele de casare a autovehiculelor etc. După strângere, ele sunt sortate conform tipului și se livrează la anumite puncte de recuperare, unde vor fi procesate.

Reciclarea pneurilor uzate se referă la măcinarea mecanică a anvelopelor, separarea oțelului și a cauciucului propriu-zis. Cauciucul se prelucrează până la obținerea unor granule ce se pot reutiliza sau prelucra ulterior prin metode mecanice și criogenice de măcinare.

În urma prelucrării mecanice a anvelopelor se obțin granule de cauciuc, elemente din oțel. Importantă este materia primă pentru producerea unor alte produse din cauciuc (de exemplu covorașe auto sau rotițe de cauciuc pentru cărucioare, containere), dar și materialul de bază pentru gazonul artificial.

O linie de reciclare modernă include mașini pentru măcinare, mori pentru mărunțire, instalații de sortare a oțelului și cablurilor textile și o linie pentru sortarea fracțiilor granulare de diverse mărimi de la 1 mm până la 4 mm.

Utilizarea cauciucului provenit din reciclarea anvelopelor

După dimensiunea pe care particulele de cauciuc o au și utilizarea lor poate să fie diversă: particulele mai mari, după ce li se adaugă anumite substanțe adezive, se pot utiliza pentru benzi de rulare, terenuri de joc, pietriș flexibil sau acoperișuri antifonice. Particulele mici de cauciuc se amestecă cu alte substanțe și se utilizează la confecționarea de covorașe, ștergătoare auto.

Granulele de cauciuc sunt utilizate și pentru realizarea unor straturi de absorbție a șocurilor, covorașe antiderapante, straturi de drenaj, elemente de construcție diverse. Specialiștii din domeniu spun că anvelopele uzate au o valoare calorică similară cu cărbunele de cea mai buna calitate, doar că spre deosebire de cărbune nu se formează cenușă.

Conștientizarea antreprenorilor care sunt integrați în domeniul gestionării deșeurilor de acest gen este foarte importantă, iar existența unor utilaje de reciclare specifice precum sunt presele pentru dezmembrări cauciucuri au și ele o importanță deosebită.

Presele pentru dezmembrare cauciucuri, echipamente de reciclare performante

Presele de dezmembrări cauciucuri actuale permit demontarea rapidă a acestora în maxim 20 de secunde, mai precis acesta este timpul de scoatere a jantei din anvelope.

Procedeul este relativ simplu: când pneul este poziționat pe o suprafață plană, niște cilindri hidraulici superiori sunt coborâți: unul apasă anvelopa pentru a bloca, iar celălalt îndreaptă janta în jos, care cade într-un coș. Presele actuale sunt proiectate în așa fel încât permit o îndepărtare rapidă și sigură jantelor din oțel și aluminiu de pe roți. În funcție de model, presa poate să îndepărteze între 80 și 140 de jante pe oră.

Ai și tu nevoie de o presă pentru dezmembrat cauciucuri? Intră pe site-ul AweCompactors.ro pentru detalii.

Autor

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc. si suport clientului pentru o promovara de calitatea in mediul online si SEO
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/