Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Urmeaza sa construiesti un solar? Iata sfaturile de carfe trebuie sa tii cont

Urmeaza sa construiesti un solar? Iata sfaturile de carfe trebuie sa tii cont

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
560

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dezvoltarea optima a plantelor depinde, in mod special, de construirea corecta a solarului. Un solar construit necorespunzator poate compromite intreaga cultura, scade considerabil productia si totodata, creste cantitatea de substante fito-sanitare folosite. Pentru a evita toate aceste probleme, este esential sa urmezi sfaturile de baza ce te vor ajuta sa construiesti un solar cu adevarat eficient.

1. Inaltimea totala a solarului trebuie sa depaseasca 4.5 m
O inaltime mica inseamna un volum de aer mic, cea ce inseamna ca plantele nu vor fi aerisite corespunzator. Un solar cu o inaltime de peste 4.5 m permite aerului sa circule si se raceste mult mai usor dupa apunerea soarelui, aspect esential pentru dezvoltarea optima a culturilor de primavara si toamna.

2. Peretele lateral trebuie sa aiba minimum 2.2 m inaltime
Inaltimea peretelui lateral al solarului joaca un rol esential in aerisirea laterala. Solariile cu perete lateral mai mic de 1.5 m afecteaza dezvoltarea plantelor, in special a celor care depasesc inaltimea peretelui. In cazul rosiilor nedeterminate, din cauza aerului cald blocat, florile se vor usca, iar temperatura poate atinge si 50 0 C in partea de sus a solarului.

3. Folia de polietilena trebuie sa fie bine ancorata
O folie de polietilena are proprietatea de a se dilata sau contracta, in functie de temperatura mediului inconjurator. Avand in vedere ca cele mai multe solarii sunt construite fie primavara inainte de plantare, fie toamna dupa recoltare, temperaturile specifice acelor perioade variaza intre 150 C si 200 C. Astfel, problemele isi fac aparitia vara, atunci cand temperaturile cresc peste 350 C, folia se dilata la maximum, nu mai ramane intinsa perfect, iar picaturile de condens care se scurg pe planta favorizeaza aparitia bacteriilor. Totodata, trebuie sa te asiguri ca folia de polietilena pe care urmeaza sa o achizitionezi este de calitate, rezistenta in timp si montata intre arcade, prinsa de tepusele infipte in pamant. Trebuie sa fie bine ancorata pentru a rezista chiar si vanturilor puternice.

4. Nu folosi niciodata o folie de polietilena ieftina, in detrimentul foliei profesionale
Bugetul limitat ii indeamna pe multi agricultori sa opteze pentru o folie de polietilena ieftina. Drept urmare, aceasta nu ofera protectie importiva UV, iar plantele si fructele vor fi compromise in timp. In plus, o folie slab calitativa va necesita inlocuire intr-o scurta perioada de timp, iar acest lucru implica eforturi care adesea pot fi mai mari decat costul unei folii calitative.

De unde poti achizitiona folie de polietilena calitativa
In magazinul online Cropmarket gasesti folie de polietilena ce respecta cele mai importante caracteristici:

  • Protectie UV – Fara aceasta caracteristica esentiala, rezistenta foliei va fi afectata de radiatiile solare care in final, conduc la ruperea acesteia;
  • Contine IR (Infrared Reflection) – Acest aditiv reflecta razele UV emise de pamantul incins dupa apunerea soalerui, iar temperatura din solar este pastrata o perioada mai indelungata.

In magazinul Cropmarket.ro gasesti toate produsele de care ai nevoie pentru construirea unui solar cu adevarat eficient!

Filtre

Categorie articol: Mesterul casei

Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro