Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Un mic producător din Timiș alege să dezvolte relații directe cu consumatorii!

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
1639

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mittel Grațian este un tânăr producător din județul Timiș, care lucrează de peste 3 ani în condiții naturale pentru a produce legume și răsaduri. Situat în satul Herneacova, acesta este foarte pasionat de producerea unor soiuri tradiționale de roșii, pe care adesea era nevoit să le vândă la prețuri foarte mici unor intermediari din piețele timișene.

“Au fost ani în care mi s-a propus să vând un kilogram de roșii crescute natural și cu 60 de bani. Este revoltător că munca pe care o faci pentru a produce legume de calitate nu este apreciată. În cultura naturală, munca pe care o depui este mai mare (în mare parte e vorba de muncă manuală), există o productivitate mai mică, dar și o serie de pierderi a producției. Aceste aspecte sunt importante pentru a fi cunoscute de consumatori, poate că astfel vor înțelege mai bine de ce întâlnesc în piețe tot mai puțini producători și tot mai mulți intermediari, care comercializează produse provenite din agricultura intensivă“ (Mittel Grațian, producător de legume)

În piață, Mittel Grațian a întâlnit o tânără ce i-a povestit despre posibilitatea de a-și dezvolta relații directe și echitabile cu consumatori. Astfel, Grațian a aflat despre parteneriatele de solidaritate ASAT și despre faptul că de peste 9 ani consumatorii din România și-au construit un sistem alternativ de achiziționare a hranei. A înțeles că acest tip de relații i-ar permite să producă în continuare natural. A decis că este un sistem potrivit pentru el și este dispus să renunțe la actualul loc de muncă pentru a se dedica acestei activități. Grațian ar putea produce pentru 25 de familii din Timișoara, are terenul și răsadurile pregătite, propunând pentru 2016 o cultură variată de legume.

ASAT-ul este o alternativă viabilă pentru consumatorii care doresc să se hrănească în mod diferit (natural, cu produse de sezon și realizate local), dar care sunt dispuși să își asume responsabilități pentru a-și dezvolta relații de durată cu mici producători locali. Peste 1.500 de familii din România au fost parte a acestui demers și au ales să susțină micii producători care le realizează hrana. Suntem bucuroși că anul acesta putem susține în Timișoara un producător tânăr, decis să cultive natural și diversificat. (Vețan Mihaela, președinte ASAT)