Uită de vechile sisteme de încălzire! AMASS te întâmpină cu solutii economice de incalzire!

Uită de vechile sisteme de încălzire! AMASS te întâmpină cu solutii economice de incalzire!

Detalii

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
1325

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Foarte multe persoane aleg centrala pe gaz atunci cand vine vorba despre sistemele de incalzire termica pe care le folosesc. De ce fug majoritatea romanilor de sistemele de incalzire pe electricitate? Cu toate ca tehnologia a avansat atat de mult, iar solutiile de incalzire sunt tot mai accesibile si eficiente, mitul conform caruia gazul este mai ieftin decat energia electrica inca exista.

De ce aceasta confuzie?

Pentru ca perceptia acestor oameni este legata de experienta cu centralele electrice cu radiatoare, resouri sau radiatoarele cu ulei, toate acestea fiind mari consumatoare de energie, cu un cost mult superior de consum. Si au dreptate! Este adevarat ca aceste trei exemple au un consum mai mare decat o centrala obisnuita pe gaz, insa totodata ele nu respecta primul principiu de aur privind consumul scazut al unei instalatii de incalzire: INERTIA TERMICA. Un sistem cu inertie termica este intodeauna mai ieftin. Romanii cunosc acest principiu de la sobe si de la radiatoareele vechi de fonta. Compania AMASS, dedicata pe solutii economice de incalzire mai ieftine decat gazul, doreste sa arate clientilor sai cat de avantajoase pot fi sistemele de incalzire electrice moderne, care nu au nicio legatura cu amintirile si perceptia gresita a romanilor.

Ce solutii propune AMASS ? Prima optiune este incalzirea electrica in pardoseala, care are costuri la consum cu 30% -40% mai mici decat cele din cazul unei centrale pe gaz. Un exemplu: la o casa izolata termic de 150 mp utili, consumul mediu luna iarna este de 600 ron (inclusiv ceilalti consumatori electrici). Deci, pentru sezonul rece (septembrie-martie) consumul de electricitate ar fi de 3600 ron pentru o casa de 150mp utili. In plus, nu este nevoie de costuri de intretinere, se poate alimenta de la panouri fotovoltaice, eoliene etc., deci poate asigura macar partial strategia dvs de independenta energetica. Pe viitor ofera siguranta in exploatare si are grija de sanatatea familiei dumenavoastra pentru ca este sistemul de incalzire cu confortul termic cel mai ridicat. Acest tip de sistem se monteaza in sapa, sub gresie, parchet sau dusumea si are o durata de viata foarte mare, care poate ajunge la 80 de ani in ceea ce priveste produsele AMASS.

In cazul in care optati pentru incalzirea electrica in pardoseala, pretul de investitie va fi mai mic cu 30% decat cel pentru centrala pe gaz cu radiatoare. De asemenea, acest sistem inregistreaza o curba termica ideala pentru corpul uman, de unde si senzatia de confort termic excelent. Este alegerea perfecta mai ales pentru familiile cu copii, dat fiind ca acestia petrec mult timp pe jos si pot raci cu usurinta, in plus acest sistem nu ajuta la ridicarea prafului. o perceptie eronata etse ca praful se ridica de la caldura cand in realitate praful se simte prezent doar datorita curentilor de aer care misca particulele mici de praf. Cand in camera ai un radiator de 70-80 C si pe peretele opus la aceaesi cota o temperatura de 20-25 C diferenta de temperatura creaza curentii care antreneaza praful. La sistemele AMASS incalzirea electrica in pardoseala are aceasi temperatura pe toata suprafata si deci nu se creaza diferente d etemperatura, deci nu se creaza curenti.

Din punctul de vedere al eficientei termice, aceasta solutie este excelenta, mai ales pentru cei care detin panouri fotovoltaice. Un calcul simplu ne arata ca pentru o camera in care era necesar un radiator de 1000 W, instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala inseamna un necesar de doar 700-800 W. Si desigur, nu putem uita faptul ca scapati de calorifere, tevi si alte accesorii care ocupau loc si erau greu de intretinut.

Sistemele AMASS ajung la performantele de economiei si datorita automatizarii AMASS cu functii suplimentare de reducere consum cat si a proiectarii eficiente.

A 2-a solutie mai ieftina decat gazul propusa de AMASS, sunt radiatoarele electrice cu roca vulcanica, ideale pentru spatiile care trebuie incalzite rapid, locuinte, hale, birouri etc. Acestea au un consum cu pana la 40% mai mic fata de radiatoarele pe gaz, totul datorita rocilor vulcanice care au o inertie termica mare. Altfel spus, radiatoarele isi mentin temperatura inca 40 de minute din momentul in care alimentarea cu energie electrica s-a oprit. Practic consuma in medie curent 5-10 minute/ora. Deci un radiator de 2 kw va consuma pe ora in medie 150 W - 300 W intr-o casa izolata termic.

Aceste radiatoare inmagazineaza caldura direct in roca vulcanica, astfel ca nu se pierde nimic. Timpul de functionare al acestora este de 2-3 ore/zi (5-10min/ora x 24 ore), spre deosebire de un radiator de otel care functioneaza 8 ore/zi ca sa nu mai vorbim de un radiator pe ulei. In plus, radiatoarele cu roca vulcanica AMASS sunt insotite de termostatele AMASS inteligente, care va ajuta sa economisiti si mai mult.

Prin urmare, pentru mai multe informatii, accesati amass.ro