Turnul Eiffel

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2467

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tot a inceput cu celebrarea a 100 de ani de la Revolutia Franceza. Intre multele proiecte prezentate, era unu care data din 1884, creat de celebrul inginer Gustav Eiffel, iar proiectul era de o constructie a unei structuri metalice in forma de turn, care s-ar vedea de la mare distanta. Proiectul nu a impresionat prea mult cetatenii parisieni, ci a creat mai degraba un refuz social, chiar daca pana la urma, dupa trei ani de constructii si polemici, Turnul Eiffel a fost inaugurat in 31 august 1889.

Pana la urma, in anul 1900, cand parea ca Turnul Eiffel nu mai are nici o scapare si va fi demolat, dupa cateva probe ale armatei franceze, care a ajuns la concluzia ca acel turn era un loc privilegiat si practic pentru instalarea de antene de transmisie, ajunge astfel sa fie amnistiat oprindu-se proiectele de demolare. Turnul Eiffel este fara indoiala una din minunile lumii moderne, si simbolul reprezentativ al Parisului, orasul cel mai vizitat din lume si unul dintre orasele cele mai frumoase de pe planeta. E foarte greu sa ne imaginam Parisul, fara Turnul Eiffel sau Turnul Eiffel fara Paris.

In ciuda tuturor piedicilor care s-au intalnit de la constructia Turnului Eiffel, in ziua de azi francezii sunt mandri si la fel de indragostiti de aceasta minunata constructie proiectata de Gustav Eiffel, ca si restul lumii. La inceputurile lui, Turnul Eiffel avea o inaltime de 312 metri, dar datorita instalatiilor ulterioare de antene radio, in ziua de azi are o inaltime de 324 metri, fiind constructia cea mai inalta din Paris.

Filtre

Categorie articol: Constructii celebre