Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Totul despre utilizarea centralelor termice pe lemne Stropuva

Totul despre utilizarea centralelor termice pe lemne Stropuva

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
3452

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Oricine isi doreste sa beneficieze de cele mai bune conditii de confort in locuinta proprie, cel termic fiind cel mai dificil de atins in conditiile in care sistemul de incalizre utilizat nu este cel corespunzator. Pentru a putea oferi intregii familiei un camin primitor si calduros, specialistii Stropuva Romania ies in intampinarea tuturor celor interesati cu o diversitate de modele de centrale termice, ideale pentru o temperatura optima in locuinta.

Centralele termice pe lemne Stropuva – sfaturi pentru o utilizare optima
Inainte de toate este deosebit de important ca societatea care pune la dispozitia publicului sisteme de incalzire sa ofere si garantia ca acestea corespund cu toate normele si standardele in vigoare. Conteaza foarte mult ca materialele folosite in fabricarea sistemelor sa fie neinflamabile si sa aiba un volum adecvat. Orice centrala termica de calitate include un geam (acesta nu trebuie sa fie din termopan), precum si o usa metalica ce se deschide spre partea de exterior.

Pentru a avea siguranta ca centrala comandata este si cea mai potrivita, proprietarii trebuie sa faca masuratorile necesare a acesteia, precum si a spatiului in care urmeaza sa fie instalata. De dorit ar fi ca accesul la sistem sa fie cat mai facil. Majoritatea gospodarilor opteaza pentru amplasarea acesteia in cadrul unei constructii anexe si nu in interiorul imobilului.

Orice instalatie termica trebuie sa includa si echipamente menite sa ofere siguranta necesara in exploatare. Spre exemplu, cele care functioneaza pe baza de lemne sau carbuni trebuie sa aiba in dotare supapele de siguranta, pompa de circulare si cea de recirculare, serpentina de racire, vasul de expansiune si ventilul de descarcare in caz de supra temperatura – acestea fiind cateva elemente ce mentin centrala intr-o stare perfecta de functionare.

Chiar daca o centrala este performanta si ofera randament optim, este de preferat ca aceasta sa fie curatata in mod periodic. Spre exemplu, centralele Stropuva sunt realizate dupa criterii inalte si nu pun nici un fel de problema in utilizare. Cu toate acestea specialistii care stau in spatele site-ului www.stropuva-romania.ro recomanda efectuarea unei curatiri adecvate a sistemului periodic. In urma arderii lemnului sau a derivatelor din lemn utilizate, trebuie indepartata cenusa pentru ca aceasta poate reprezenta cauza insuficientei de aer pentru ardere.

In cazul in care lemnul folosit are umiditatea crescuta, pe peretii respectivului sistem poate aparea condensul. Acesta, la randul sau, va antrena reziduurile de lemn si va conduce la aparitia gudronului. Este necesara inlaturarea sa pentru a evita posibilitatea de a ataca peretii centralei.

Foarte important de avut in vedere este utilizarea de combustibil uscat, indiferent ca este vorba despre lemn sau derivate ale acestuia. De asemenea, cel mai bine este ca in functionarea centralei sa nu fie folosit alt tip de combustibil decat cel indicat de producator, pentru ca poate provoca aparitia condensului care va persista, mai ales in conditia in care centrala respectiva nu a fost instalata intr-un mediu corespunzator.

Pentru rezultate optime si un confort termic sporit, specialistii Stropuva Romania ofera cateva sfaturi importante de avut in vedere:
In situatia in care lemnul folosit este verde, este primordial ca centrala sa fie curatata mult mai des, macar o data la 7 zile. In acelasi caz, este recomandata verificarea si curatarea cosului de fum de cel putin o data la un interval de 2-3 saptamani. Acest lucru este necesar tocmai pentru a evita aparitia gudronului care se depune de cos si este si inflamabil.

In cazurile in care este necesara stingerea focului din motive interne, folosirea apei este complet interzisa. Nisipul este cel recomandat pentru a opri arderea cu maximum de eficienta. Un alt lucru ce trebuie avut in vedere este cel legat de depozitarea lemnelor sau a combustibilului solid folosit. Acestea nu trebuie sa fie asezate in nici un caz in apropierea centralei pentru ca astfel riscul de incendiu creste enorm.

De ce temperatura apei de la centrala nu creste? Este una dintre problemele cu care se confrunta destul de des cei care detin o centrala termica pe lemne. Sfatul celor de la Stropuva este de a verifica temperatura de pornire a pompei, din cadrul termostatului de comanda, pentru a avea siguranta ca problema nu incepe de la aceasta. De asemenea, o cauza destul de frecvent intalnita in imposibilitatea de a creste valorile de temperatura ale apei o reprezinta calitatea lemnului utilizat. Daca acesta nu este suficient de uscat, atunci si temperatura va creste mult mai greu decat in mod obisnuit. O alta problema este calitatea cosului, care nu are tirajul necesar. Daca apa nu are temperatura peste 600 Celsius, atunci proprietarii nu trebuie sa lase pompa sa functioneze in aceste conditii.

Este bine ca in camera in care este amplasata centrala sa existe si o gura de aerisire, o deschidere sau o fereastra. Toti cei care detin o centrala termica pe lemne trebuie sa o ingrijeasca corespunzator si sa o curete periodic pentru a avea parte de randamentul asteptat.