Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Tot ce trebuie sa stii despre montarea usilor antifoc

Tot ce trebuie sa stii despre montarea usilor antifoc

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
349

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fie ca este vorba despre o casa, un spatiu comercial sau o cladire de birouri, este necesar sa iei in considerare metode eficiente de a te proteja de incendii. Focul distruge locuinte, bunuri de valoare, vieti omenesti, asa ca ai nevoie de elemente care sa-ti ofere siguranta maxima. Usile antifoc sunt unele dintre cele mai bune modalitati de a minimiza daunele ce pot aparea in urma unui incendiu. Acestea sunt concepute special pentru a rezista in fata flacarilor si pot fi cruciale pentru salvarea oamenilor, insa, doar daca sunt montate corect. Prin urmare, iata ce trebuie sa stii despre instalarea usilor antifoc pentru a putea beneficia din plin de avantajele oferite:

Performanta de izolare este limitata


In comparatie cu produsele standard, usile antifoc sunt proiectate cu maxima rigurozitate. Acestea au o costructie robusta si pot etansa complet golul de trecere, iar astfel impedica extinderea incendiului din zona afectata catre celelalte incaperi. Insa, inainte de montarea unor asemenea elemente trebuie sa stii ca performanta lor de izolare nu este nelimitata, ci difera in functie de clasa de rezistenta.

Perioada minima in care usile antifoc pot rezista in fata flacarilor si preveni raspandirea fumului si a gazelor emanate este de 30 de minute. Totusi, ai posibilitatea de a alege si modele care sa tina focul la distanta timp de 60, 90 si chiar 120 de minute. Fie ca este vorba de o jumatate de ora sau doua ore de rezistenta, acest interval va face o diferenta uriasa in caz de incendiu deoarece evacuarea ar putea fi realizata in parametri optimi.

Intreaga structura a usii trebuie sa fie rezistenta la foc


Pentru a-si putea indeplini rolul in totalitate, intreaga structura a usii trebuie sa fie rezistenta la foc. Astfel, este esential sa se monteze un maner rezistent la foc, cu miez din otel si placa de montaj galvanizata, broasca antipanica pentru usa metalica echipata cu bara antipanica, prag antifoc sau, dupa caz, amortizor hidraulic de autoinchidere controlata.

Montarea usilor se realizeaza in functie de spatiu si trafic

Usile antifoc se instaleaza avand in vedere spatiul disponibil, precum si fluxul de persoane. Modelele cu 1 canat sunt destinate zonelor cu trafic ridicat, unde se impune respectarea normelor pentru siguranta publica si spatiilor rezidentiale, pentru ca au dimensiuni mici. Usile cu 2 canaturi se potrivesc mai bine spatiilor comerciale si cladirilor de birouri. Daca se opteaza pentru usi antifoc glisante sau culisante, in special in hale, depozite, spatii industriale ori garaje subterane, atunci trebuie pastrat un loc liber si pe perete, pentru glisarea canaturilor la deschiderea usii.

Se foloseste doar spuma poliuretanica speciala

In niciun caz, o usa antifoc nu se va monta folosind spuma clasica. Pentru instalarea elementelor de tamplarie cu rezistenta la foc este necesara spuma poliuretanica ce asigura etanseizare la foc. Pe piata se gaseste un astfel de produs care are capacitatea de a oferi etanseizare de pana la 360 de minute. In acest sens, poti utiliza o spuma cu un coeficient de protectie cat mai inalt. De regula, spuma antifoc are o culoare diferita de cea standard, o rezistenta termica ridicata si temperatura de topire mai mare. In plus, trebuie sa stii si ca spuma poliuretanica rezistenta la foc necesita un timp indelungat ca sa se intareasca.

Benzile intumescente au rol esential pentru siguranta

Montarea usilor rezistente la foc trebuie sa respecte anumite norme de specialitate. Natura materialului din are sunt construiti peretii ce delimiteaza usile este importanta pentru ca si zidurile trebuie sa poata face fata unui incendiu. Apoi, un rol vital pentru siguranta si protectie il au benzile termoexpandabile care se aplica pe marginea foii de usa. In momentul atingerii unei temperaturi inalte, acestea se dilata si sigileaza spatiul dintre marginea usii si cadru. In acest fel, nu poate patrunde focul, dar nici caldura, fumul sau gazele toxice.

Usile antifoc sunt traversate de lamele intumescente si pot beneficia de o montare foarte etansa. Folosirea unei spume de inalta calitate este absolut necesara pentru a nu compromite zona de siguranta, la fel si utilizarea unor accesorii rezistente la foc, care sa completeze in mod optim protectia oferita de usa.

Sursa foto: images.pexels.com/photos/7061424/pexels-photo-7061424.jpeg

Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro