Tipuri de garduri

Tipuri de garduri

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
Domimob
Vizualizari
2471

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Este destul de greu sa iei o decizie atunci când vrei sa construiesti un gard. Sunt atât de multe opțiuni, cu proprietati atat de diferite, incat vei pierde ceva timp cautand cea mai buna solutie.
Vom incerca sa iti prezentam cele mai populare tipuri de garduri, in asa fel incat sa stii cu exactitate cee ce iti doresti.

Garduri din lemn

Lemnul este prima optiune atunci cand vine vorba despre constructia unui gard. Este un material la indemana, este destul de ieftin si este folosit in acest scop de sute de ani. Mai mult de atat, este foarte flexibil, permitand realizarea unor adevarate opere artistice. Este adevarat ca arhitectura s-a dezvoltat extrem de mult si ca astazi exista foarte multe solutii de garduri. Totusi, gardul de lemn are un farmec aparte. Din punct de vedere estetic se potriveste la orice tip de constructie, putand fi atat modern cat si traditional. De asemenea, este foarte rezistent, atata vreme cat este tratat foarte bine.

Daca ar fi sa extragem niste avantaje ale gardului, frumusetea, usurinta de punere in practica si pretul destul de mic sunt foarte bine evidentiate. Printre dezavantaje se numara faptul ca are o durata de viata destul de mica si este sensibil la foc.

Garduri din zidarie

Zidaria este foarte prezenta in constructia gardurilor, mai ales in Transilvania. Aici, locuintele erau cat mai bine fortificate pentru a preintampina atacurile barbare. Nu este cea mai frumoasa solutie, insa din punct de vedere al utilitatii, este una foarte buna. Un gard de zidarie poate sa reziste cateva sute de ani si face fata la orice provocare. In ultima vreme, aceste garduri au capatat si o forma estetica, putandu-se opta pentru mai multe modele si culori.

Garduri din fier

Fierul este, fara doar si poate, cel mai popular material atunci cand vine vorba despre gardurile urbane. Este rezistent, este placut din punct de vedere estetic insa este destul de costisitor. Plimbandu-te prin marile orase Europene vei descoperi garduri din fier cu adevarat impresionante. Un gard din fier rezista sute de ani, insa marele dezavantaj este ca are un pret destul de mare. Manopera este scumpa si in acelasi timp materialul este costisitor, ceea ce face gardul de lemn sau cel din zidarie sa fie foarte apreciate.