Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Tipuri de acoperiș din tigla. Avantaje, dezavantaje și soluții

Tipuri de acoperiș din tigla. Avantaje, dezavantaje și soluții

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
7706

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cu toate tiglele pe casa, așa suna o zicala romaneasca ce se refera la persoanele cu picioarele pe pamant. Tigla este, fara doar si poate, cel mai cunoscut material pentru acoperisuri si este, in multe situatii si unul dintre cele mai bune. Un acoperis tigla poate sa tina chiar si 100 de ani si poate sa ofere toate avantajele de care ai nevoie, incepand cu o izolare foarte buna si terminand cu confort.

Care sunt, insa, acoperisurile de tigla pentru care poti opta?

Exista 3 tipuri de acoperisuri din tigla: acoperisul din tigla metalica, acoperisul din tigla ceramica si acoperisul din tigla de beton. Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si evident, o serie de dezavantaje.

Acoperisul din tigla metalica. Este foarte rezistent si flexibil. Cel mai mare avantaj este faptul ca are o greutate mica, asadar nu va afecta deloc structura casei. Un alt avantaj este diversitatea de modele pe care le ofera, ce permit o estetica deosebita a acoperisului. De regula, tigla metalica este realizata din tabla zincata, acoperita cu straturi de pasifizare, grund si poliester. Garantia pentru acoperisul de tigla metalica este de pana la 10 ani, insa rezistenta sa poate sa fie mult mai mare, de pana la 50 de ani.

Acoperisul din tigla ceramica. Tigla ceramica este de departe cea mai populara solutie pentru acoperisuri. Este si normal, in conditiile in care poate sa reziste fara probleme pana la 100 de ani. Este o solutie rezistenta la temperaturi schimbatoare, la foc, la socuri, la murdarie si la inghet. Practic, orice factor extern este acoperit de aceasta tigla. Din pacate, este ceva mai grea decat tigla metalica sau mult mai grea, avand greutate de 10 ori mai mare decat tigla metalica. Este motivul pentru care montarea tiglei normale presupune un proiect in sine, pentru a nu afecta structura casei.

Acoperisul din tigla de beton. Este rezistent, facand fata peste 100 de ani la intemperii. De asemenea, este o solutie cu o absorbtie mica de apa si cu o varietate mare de culori. Acoperisul din tigla de beton se potriveste in orice ocazie si chiar daca are o greutate ridicata, reprezinta o solutie din ce in ce mai populara.
Care este cea mai buna solutie? Depinde de la proiect la proiect. Cert este ca solutiile de acoperire a caselor exista si sunt din ce in ce mai performante.

Filtre

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro