Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Tendinte de crestere a activittii în servicii, constructii, industrie si comert

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
2757

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Potrivit estimărilor exprimate în luna august 2005 de către managerii societăţilor comerciale, se conturează, pentru următoarele trei luni, o creştere a activităţii din industrie, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, se arată într-un sondaj realizat de Institutul Naţional de Statistică.

Tendinţă de creştere a producţiei industriale Estimările managerilor regăsite în cadrul anchetei desfăşurate în luna august 2005, evidenţiază faptul că şi în următoarele trei luni volumul producţiei din industria prelucrătoare va avea o tendinţă de creştere (sold conjunctural +18%), aproximativ cu aceeaşi intensitate prognozată în luna precedentă. Numărul de salariaţi se estimează că va avea în continuare o tendinţă descendentă (sold conjunctural -10%).

Preţurile produselor industriale vor creşte în perioada următoare (sold conjunctural +21%), cu o intensitate mai mare faţă de estimările din luna iulie 2005 (sold conjunctural +17%). Tendinţă de creştere a activităţii din construcţii În sectorul construcţii, conform estimărilor din luna august 2005, se va înregistra şi în următoarele trei luni o tendinţă de creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%), corelată cu cea a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +17%).

Referitor la numărul de salariaţi, se preconizează menţinerea tendinţei ascendente, atât pe total activitate (sold conjunctural +14%), cât şi pe grupe de mărime a întreprinderilor. Preţurile lucrărilor de construcţii vor creşte (sold conjunctural +49%), intensitatea fiind mai mare faţă de prognoza din luna precedentă (sold conjunctural +42%). Tendinţă pozitivă a activităţii din comerţul cu amănuntul Managerii întreprinderilor comerciale care au răspuns la ancheta de conjunctură din luna august 2005, estimează pentru următoarele trei luni, pe total activitate, creşterea vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural +36%). Conform previziunilor celor intervievaţi, situaţia economică va înregistra o creştere în această perioadă a anului (sold conjunctural +36%), fapt ce se corelează şi cu prognoza referitoare la volumul desfacerilor de mărfuri. Volumul comenzilor de mărfuri adresate furnizorilor va înregistra un sold conjunctural pozitiv (+30%). Preferinţele comercianţilor continuă să fie orientate în principal către produsele de pe piaţa internă (sold conjunctural +26%). Nivelul stocurilor de mărfuri este optim pentru desfăşurarea normală a activităţii de comerţ cu amănuntul, în acest sezon (92% din opinii). Angajatorii prognozează pentru următoarele 3 luni o tendinţă de creştere a numărului de salariaţi din sectorul de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural +10%). Preţurile de vânzare cu amănuntul vor creşte în următoarele trei luni (sold conjunctural +36%). În ceea ce priveşte ritmul de creştere, acesta nu va fi mai accelerat ca până acum (60% din opinii). Tendinţă de creştere a activităţii din servicii Managerii din sectorul de servicii, care au răspuns la ancheta de conjunctură în luna august a.c., estimează menţinerea tendinţei pozitive, pe total activitate, a cererii de servicii pentru următoarele 3 luni (sold conjunctural +31%).

Situaţia economică din sectorul de servicii a crescut (sold conjunctural +27%). Cei intervievaţi din acest domeniu au prognozat pentru următoarele 3 luni o tendinţă de stabilitate a numărului de salariaţi (87% din opinii). După opinia managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o evoluţie ascendentă. Creşteri mai semnificative se remarcă în domeniul eliminării deşeurilor şi a apelor uzate (sold conjunctural +46%), urmate de unităţile care desfăşoară activităţi de selecţia şi plasarea forţei de muncă (sold conjunctural +32%) şi transporturi terestre (sold conjunctural +31%). Rezultatele au fost obţinute prin intermediul anchetelor de conjunctură, în urma estimărilor făcute de managerii întreprinderilor referitor la tendinţele de evoluţie ale activităţii economice. Acestea s-au efectuat pe baza unor eşantioane reprezentative în domeniul industriei prelucrătoare (2502 agenţi economici), onstrucţiilor (722), comerţului cu amănuntul (1105) şi serviciilor (869). Mărimea eşantioanelor a fost stabilită astfel încât eroarea de estimare maxim admisă să fie de ±5% la nivel total sector.

Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro