Sunt gardurile din beton o optiune excelenta pentru locuintele moderne?

Sunt gardurile din beton o optiune excelenta pentru locuintele moderne?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Target Web
Vizualizari
3098

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Estetica exterioara a locuintei si in fond intreaga ei identitate, reiese in mare parte din tot ansamblu de alegeri pe care il facem pentru curte si gradina. Concomitent insa, exista un element de o importanta incontestabila atunci cand vorbim despre exterior si anume gardul. Acesta nu este doar un produs menit sa delimiteze spatiul exterior al unei locuinte, ci are totodata si rolul de a oferi un plus de intimitate, siguranta si estetica unei case.

Alegerea gardului nu a fost niciodata un lucru simplu in conditiile in care trebuie sa avem in vedere o serie de exigente destul de larga, pentru ca gardul este unul dintre acele investitii pe care le facem pe termen lung. Durabilitatea, gradul de estetica adus, stabilitatea, posibilitatile de personalizare, dar si modalitatea de intretinere sunt doar cateva dintre aspectele carora este necesar sa le acordam o atentie mai aparte inainte de a alege gradul pentru locuinta.

Daca in trecutul nu foarte indepartat lemnul era un "material vedeta" atunci cand se vorbea despre garduri, in prezent, optiunile proprietarilor de case se indreapta inspre garduri din beton, fier forjat, tabla sau caramida. Unul dintre motivele pentru care aceste tipuri de garduri sunt atat de populare in momentul actual reiese din abilitatea incredibila a acestora de a se integra in arhitectura si stilurile de amenajare moderne. Vom discuta astazi despre gardurile din beton si despre aspectele care transforma aceste garduri intr-o alegere excelenta, mai ales pentru locuintele moderne.

Durabilitatea, un avantaj de baza al gardurilor din beton

Printre avantajele care se contureaza foarte bine in cazul impresionantelor garduri din beton, se numara faptul ca acestea au o durabilitate excelenta in timp. Umezeala, temperaturile nepotrivite, inghetul sau chiar si anumite insecte (in cazul gardurilor din lemn) sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute situatii care pot duce la distrugerea prematura a gardurilor. Din fericire insa, aceasta nu este si situatia gardurilor din beton, care ofera o rezistenta excelenta in timp la toate aceste conditii de mediu. Acest lucru insa mai presupune totodata un avantaj notabil si anume faptul ca este usor de intretinut, avand in vedere ca nu sunt necesare solutii de curatare si protectie speciale pentru a-i pastra rezistenta si calitatile estetice.

Pot fi amplasate oriunde, indiferent de gradul de inclinare al solului

Un alt avantaj, greu de trecut cu vederea de altfel, este cel cu privire la posibilitatea de amplasare a acestui tip de gard. Spre deosebire de toate celelalte, gardul din beton are avantajul ca are o stabilitate excelenta, indiferent de gradul de inclinare al solului. In plus, avand in vedere modul in care acesta este compus, gardul va arata foarte bine, chiar si daca va fi inclinat, lucru pe care nu il putem spune si despre alte garduri.

Vin intr-o multitudine de modele

Gardul din beton desi era privit in trecut ca fiind unul destul de rece si greu de personalizat, iata ca in prezent lucrurile s-au schimbat destul de mult, astfel ca acestea au devenit mai versatile ca niciodata. Pe langa varietatea de modele in care acestea se regasesc, gardurile din beton se pot realiza si in combinatii cu gardul din fier forjat, rezultatul fiind unul cu adevarat spectaculos. Practic, gardurile din beton au devenit unele dintre cele mai usor de integrat in arhitectura moderna si nu numai.

Aduc un plus important de intimitate

Nu trebuie sa uitam de faptul ca printre rolurile de baza ale unui gard se numara concomitent si intimitatea, la care gardurile de beton se descurca excelent avand in vedere ca placile acestor garduri sunt puse in asa fel incat nu permit ca privirile indecente ale trecatorilor sa se strecoare printre acestea.