Sudura inox pentru confecții metalice de calitate

Sudura inox pentru confecții metalice de calitate

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
421

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Realizarea unor confecții metalice de calitate poate fi realizată cu ușurință prin utilizarea unei anumite tehnici de sudură inox. Utilizarea tehnicii potrivite depinde în principal de materialele cu care se lucrează, motiv pentru care este importantă cunoașterea unor aspecte generale și specifice despre tipurile de sudura inox pe care doar profesioniștii le cunosc cu adevărat.

Tipuri de sudură inox recunoscute

Tipurile principale de sudură inox pentru realizarea de confectii metalice utilizate de profesioniștii în acest domeniu sunt sudura MMA, cea MIG MAG, respectiv sudura TIG.

Sudarea MMA reprezintă un proces obișnuit de sudare cu arc a pieselor din inox, fiind utilizată tehnica de sudare cu arc cu electrod acoperit. Aceasta este utilizată pentru asamblarea pieselor din oțel care au grosimea mare, între 1.5 mm și peste 5 mm. Acest tip de sudare face posibilă realizarea unor lucrări simple de întreținere sau de reparații diverse, fie în jurul gospodăriei, fie în sectoarele industriale. De asemenea, acest tip de sudură poate fi utilizată și pentru aplicațiile solicitante din domeniul petrochimic sau pentru cele din domeniul nuclear.

Sudarea MIG MAG este utilizat îndeosebi pentru sudarea oțelului carbon însoțit de amestec de gaze precum argon – dioxid de carbon sau argon – oxigen. Pentru acest tip de sudură pot fi utilizate și amestecuri ternare de argon – dioxid de carbon – oxigen. Amestecul ternar poate varia în funcție de aliajele materialelor care trebuie sudate, dar și de tipul de material de umplutură care trebuie utilizat sau de condițiile diverse de sudare. În cazul acestui tip de sudură, transferul de metal este afectat atât de curentul de sudare, cât și de conținutul de oxidant al gazului din argon.

Sudarea TIG este aplicată mai ales în cazul metalelor de grosime mică, realizându-se mai ales sub argon. Aceasta face posibilă asigurarea compactității, mai ales atunci când este vorba despre primele treceri.

Ce alte procedee de sudură pot fi utilizate?

În afară de aceste tipuri de sudură pot fi utilizate și sudarea cu plasmă sau sudarea cu laser. Aceste tehnici sunt utilizate mai ales pentru sudarea de oțeluri structurale, dat fiind că densitatea de energie generată face posibilă obținerea unor performanțe ridicate în ceea ce privește calitatea pe care o va avea sudura.

O altă variantă de sudură recunoscută este cea prin punct sau rezistență, aceasta fiind utilizată mai ales în domeniul industriei auto. În acest caz este vorba despre furnizarea căldurii prin efectul Joule – curentul generează căldură atunci când trece prin materiale, astfel că este obținută fuziunea, realizând-se punctul de sudură.