Sofa si canapea - exista vreo diferență între ele?

Sofa si canapea - exista vreo diferență între ele?

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
291

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În țara noastră canapeaua este cuvântul cel mai des utilizat pentru a descrie principala piesă de mobilier din camera de zi. Există însă destul de multe persoane care utilizează și cuvântul sofa. Există vreo diferență între cele două piese de mobilier? Sau sunt sinonime? Deși este un subiect dezbătut în continuare, vom încerca în cele ce urmează să dăm câteva explicații pentru a te scoate din posibila stare de confuzie.

De unde provine cuvântul sofa?
Cuvântul sofa are origini arabe. Mai specific, suffha în limba arabă este folosit pentru a descrie o bancă sau un scaun mai lung, confecționat de obicei din lemn sau chiar piatră. Suffha mai poate însemna tot în arabă și o platformă folosită de oameni pentru a se așeza pe ea. Aceste locuri de stat erau acoperite în mod tradițional cu perne sau cu pături, pentru a fi mai confortabile. Astăzi, când vorbim cu cineva despre o sofa, ne gândim la un scaun suficient de lung pentru ca două persoane să se așeze în același timp, tapițat, și ce are un loc pe care să ne așezăm spatele, iar la margini, are două locuri pe care ne putem așeza brațele.

Care este originea cuvântului canapea?
Cuvântul canapea se trage din limba franceză, de la verbul coucher, care înseamnă a se culca. Scopul principal al unei canapele este așadar somnul, nu așezatul. O canapea era descrisă ca un obiect de mobilier care are doar două margini, dar nu are și un loc pe care să ne odihnim spatele. Astăzi însă, când vorbim despre o canapea, ne referim la un obiect de mobilier care este prevăzut în mod obligatoriu cu un spate și doar opțional cu două capete pe care ne putem așeza brațele.

Care este deci diferența dintre o sofa și o canapea?
Ei bine, astăzi practic nu este nicio diferență între cele două piese de mobilier, deși în urmă cu câteva sute de ani existau diferențe. Totuși în general, când vorbim despre o sofa, ne referim la o piesă de mobilier mai formală. Canapeaua este în schimb mult mai informală, care are în primul rând menirea de a fi confortabilă. Poți folosi o sofa pentru a mobila încăperea în care îți primești invitații, iar canapeaua o poți pune în orice cameră, chiar si ca piesa de mobilier living cu semineu. De fapt in orice camera dorești să îți petreci mare parte a zile și să te simți confortabil.

Cum alegem canapeaua sau sofaua perfectă?
Magazinele de mobilă pun la dispoziție o mulțime de canapele, însă și multe modele de sofa. Atunci când dorești să îți mobilezi locuința, trebuie să te gândești care este destinația spațiului, dar și dimensiunile sale. O sofa cu două locuri este spre exemplu excelentă pentru o cameră de zi de dimensiuni reduse. Dacă ai o familie numeroasă și ai și spațiu suficient la dispoziție, atunci o canapea de dimensiuni mari sau un colțar este alegerea perfectă. Materialul din care este confecționată canapeaua este și el important.

Dacă primești foarte des invitați sau dacă ai copii, un material ce se curăță ușor este de preferat. Dacă însă nu te aștepți la mult trafic în respectiva cameră, poți alege materiale mai prețioase, chiar și în culori deschise. Pentru a completa amenajarea unei sufragerii, poți adăuga pe lângă sofa sau canapea unul sau două fotolii. Scaunul tip otoman va fi de asemenea o achiziție reușită care îi va da spațiului o ambianță aparte. Indiferent că îi spui sofa sau canapea, atunci când alegi un astfel de obiect de mobilier nu uita să ții cont de recomandările de mai sus pentru a te bucura cât mai mult de el.

Sursa foto: evo-concept.eu

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210

Filtre

Categorie articol: Mobila si accesorii