Sfaturi și trucuri de amenajare a locuinței cu buget redus

Sfaturi și trucuri de amenajare a locuinței cu buget redus

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
717

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Iarna se apropie cu pași repezi, așa că este timpul să ne pregătim “cuibul” pentru lunile lungi de iarnă, să-l facem mai cald și mai confortabil. Puteți să vă concentrați doar pe o cameră, sau să aduceți mici schimbări în fiecare cameră, totul depinde de bugetul, timpul și energia care sunteți dispus să investiți.

O mică renovare a locuinței nu trebuie să fie deloc costisitoare, cu toate acestea, dacă nu dispuneți de banii necesar în momentul acesta, puteți solicita un credit rapid pe termen scurt și să vă bucurați de locuința renovată în timp ce rambursați împrumutul. Pentru a găsi cea mai bună ofertă în materie de credite nebancare puteți utiliza Moneezy - o platformă online de comparare a împrumuturilor, unde găsiți toate informațiile necesare pentru contractarea unui împrumut performant.

Aceste mici renovări/redecorări pot avea un impact mare, și în plus sunt 100% reversibile, rapide și ușor de realizat.

  • Zugraviți pereții – acest lucru schimbă întregul aspect al camerei. Optați pentru culori deschise, pastelate. Vor adăuga prospețime și luminozitate camerei, și o vor face sa pară mai mare, mai spațioasă.
  • Schimbați perdeaua sau draperiile (sau ambele) – dacă nu aveți, este momentul perfect să le achizitionați. Perdelele fac parte dintre acele elemente care întregesc aspectul unui camere, și îndeplinesc un important rol estetic și funcțional.
  • Repoziționați sau mutați mobila – dintr-un colț al camerei în celălalt, sau pentru un impact mai mare, puteți sa schimbați mobila (sau doar câteva piese de mobilier) dintr-o cameră în alta, dacă este posibil, desigur. Dacă sunteți îndemănatici și vă plac proiectele tip DIY (do it yourself) ați putea, de asemenea, să recondiționați câteva piese. De exemplu, vopsirea picioarelor măsuței de cafea într-o culoare nouă, sau retapițarea scaunelor.
  • Adăugați lumină: o lampă sau câteva lumânări aprinse seara vor adăuga aceea caldură și intimitate serilor petrecute în casă.
  • Schimbați covorul – cu excepția covoarelor persane, un covor nou nu costă o avere, dar puteți să verificați și ofertele pe piața second hand.
  • Adăugați puțină verdeață: plantele mari au cel mai mare impact, și cu siguranța nu ar trebui sa lipsească din nicio casă. Plantele mici au și ele un farmec aparte, și sunt perfecte pentru a decora rafturi, noptiere sau măsuțe. Ca sa îmbinați frumosul cu utilul, puteți cumpară plante de aloe vera sau alte suculente care pot fi folosite și în tratamente cosmetice.
  • Agățați câteva tablouri sau postere: pentru tablouri puteți iarăși să verificați piața second hand. Posterele sunt mai puțin costisitoare, și le găsiți cu ușurință atât online, cât și în magazine.

Totul este mai distractiv, atunci când aveți companie bună, așa că implicați familia sau prietenii apropiați în acest proiect și încărcați-vă bateriile cu energie, răbdare și creativitate.