Sfaturi practice pentru intretinerea micilor terase

Sfaturi practice pentru intretinerea micilor terase

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
3200

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Unul dintre exemplele cele mai frecvente de gradina de mici dimensiuni il intalnim pe terasele si balcoanele noastre. Aceste spatii au nevoie de conditii destul de speciale, deci trebuie sa fim foarte atenti cand decidem sa cream o astfel de gradina.

In primul rand, cum aproape intotdeauna este vorba despre gradini in mediul urban, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte: microclima din oras, aerul sec, contaminarea etc. Nu este indicat sa alegem plante foarte sensibile si care sa nu suporte contaminarea urbana.

In al doilea rand, cum pe terase sau balcoane nu dispunem de pamant sa plantam, trebuie sa alegem o vegetatie de ghiveci, care nu are nevoie de o plantare prea profunda. De asemenea trebuie sa avem grija cand udam plantele, deoarece am putea ajunge sa avem problema cu vecinii daca nu suntem atenti, asta in cazul in care stam la bloc. Trebuie sa avem grija cu apa care ar putea sa se scurga din ghiveci si cu ce acare ar putea sa fie sub farfuria ghiveciului. Ar fi indicat sa alegem plante care nu au nevoie de multa apa.

Terasele sau balcoanele sunt de obicei inconjurate de edificii mai mult sau mai putin inalte, astfel trebuie sa tinem cont la alegerea plantelor si in functie de orele in care bate soarelein acel spatiu si asa putem alege plante care se dezvolta mai bine in zonele umbroase sau insorite. Cum in terase sau balcoane nu avem multa intimidate, daca locul nu ne permite, putem sa-l inconjuram cu arbusti (tufe in ghiveci sau braduleti in ghiveci), sa facem un gardulet din acestia.

Micile gradini din balcoane sau terase sunt continuitatea camerelor sau saloanelor casei noastre, deci trebuie sa aiba un aspect placut si vazute din interior. Asa ca este indicat sa alegem o vegetatie care arata bine indiferent de anotimp. Cum in ghivece se poate planta tot felul de vegetatie, aceasta se poate schimba in functie de vreme. Ar fi interesant sa avem si plante aromatice, care sa ne inunde casa cu parfumul lor si plante in functie de anotimp.

E foarte important sa tinem cont si de greutatea plantelor si ornamentelor folosite. Sa fim siguri ca nu depasim limita, deoarece cu timpul ar putea deveni periculoase.

Filtre

Categorie articol: Amenajari, Mesterul casei

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/