Sfaturi pentru decorarea unui dormitor

Sfaturi pentru decorarea unui dormitor

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Apartine de
EM Inbound
Vizualizari
208

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sigur că atunci când ne amenajăm casa ne gândim să o facem cât mai confortabilă. Exisă însă un spațiu unde ne concentrăm și mai tare pe aspectul confortabil al încăperii, și anume dormitorul. Spațiu destinat odihnei și relaxării, este de asemenea intim așa că ne putem permite să ținem cont doar de propriile gusturi. Dacă ești însă în pană de idei, citește următoarele rânduri pentru a te inspira.

Dacă ai o cameră înaltă, dar cu o suprafață nu foarte mare, poți crea o platformă pe care să așezi patul. În interiorul platformei vei avea și un spațiu generos de depozitare, așa că nu mai trebuie să îți faci griji în privința dulapurilor. Pentru o atmosferă intimă nu trebuie ca în mod obligatoriu să te concentrezi pe culori, ci te poți concentra pe texturi. Perne pufoase, precum și o pătură sau două de lână pot crea o atmosferă intimă și confortabilă, chiar și într-un dormitor monocromatic. Poți adăuga chiar și un raft pe care să îți păstrezi cărțile, deoarece nu este obligatoriu ca în dormitor să păstrezi doar dulapuri cu haine.

Dacă însă ți se pare că un dormitor monocromatic nu ți se potrivește, dar totuși nu îți plac nici culorile vii, poți adăuga accente cu ajutorul decorațiunilor în culori pământii. Nu uita de efectul liniștitor al plantelor. Poți să alegi una sau două plante în ghivece mari sau poți alege o multitudine de ghivece mici. În acest fel, vei aduce natura mai aproape de tine.

Dacă nu ai posibilitatea de a construi o platformă pe care să o folosești și ca spațiu de stocare, nu înseamnă că trebuie neapărat să achiziționezi dulapuri. Spațiile de stocare neconvenționale pot adăuga personalitate dormitorului tău. Vei găsi mulțime de cutii, care pot fi asortate între ele, precum și cu lenjeria de pat.

Chiar dacă vorbim de dormitor, unde este important să fie întuneric, pentru a te putea odihni, asta nu înseamnă că nu trebuie să dai importanță iluminării. Diferitele tipuri de lămpi, fie că vorbim de unele agățate de tavan sau nu, reprezintă un element important care pot personaliza încăperea. Atunci când te gândești la iluminarea dormitorului trebuie să te gândești la ce te face să te relaxezi, cât de luminată trebuie să fie o cameră pentru a te simți relaxat. Pentru o atmosferă și mai personalizată, poți folosi instalații de lumini. În ultimul timp, designerii au încorporat tot mai des instalațiile în decorul caselor sau a apartamentelor.

Dormitorul nu trebuie să fie destinat exclusiv somnului, poate fi și un spațiu de relaxare excelent. Poți pune un fotoliu în fața geamului, precum și o mică măsuță pentru a transforma acest spațiu în locul perfect de citit sau de savurat o ceașcă de ceai. Poți adăuga chiar și un balansoar, mai ales că în ultimul timp acest obiect de mobilier a devenit tot mai popular și poate fi găsit într-o mulțime de magazine. Dacă spațiul îți permite, poți amenaja un spațiu de relaxare mai neconvențional, utilizând un covor în jurul căruia să adaugi câteva perne pe care să te poți așeza sau un fotolii tip bean bag.

Pentru a personaliza dormitorul poti folosi perdele si draperii la comanda la comanda. Dacă ai o fereastră mică în dormitor, folosește perdele cât mai transparente. Draperiile însă ar trebui să fie complet opace, pentru a putea avea un somn cât mai odihnitor. Poți asorta draperiile cu cuvertura de pat sau cu covorul, pentru a crea continuitate și un aspect vizual plăcut.

Culoarea pereților reprezintă un aspect foarte important la care trebuie să te gândești. Sigur că poți opta pentru pereți monocromatici, însă poți alege un perete pe care să îl vopsești într-o altă culoare, sau pe care să adaugi tapet sau o pictură murală.

Sursa foto: evo-concept.eu


Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210