Sfaturi pentru amenajarea plăcută a unui living de dimensiuni mici, fără compromisuri

Sfaturi pentru amenajarea plăcută a unui living de dimensiuni mici, fără compromisuri

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
593

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sufrageria este, poate, cea mai importantă încăpere a casei. Aici ai ocazia să petreci momente plăcute alături de familie, după zile lungi de muncă sau în weekend-uri liniștite. Dacă trebuie să amenajezi living-ul, poate fi greu să decizi ce stil să alegi, pentru că fiecare detaliu contează. De la culorile pereților până la cele mai mici decorațiuni de pe măsuța de cafea, totul contribuie la crearea unei atmosfere plăcute.

Atunci când ai la dispoziție un spațiu restrâns, nu trebuie să te descurajezi, gândindu-te că ai la dispoziție mai puține oportunități de a-ți pune la contribuție creativitatea. Apelând la câteva trucuri, poți amenaja un living fără compromisuri, care să aibă aspectul pe care ți-l dorești.

Iată cum poți amenaja un living exact așa cum ți-l imaginezi, chiar dacă ai la dispoziție puțin spațiu!

Alege culori deschise pentru pereți

Când vine vorba despre sufrageriile mici, unul dintre sfaturile care nu își pierd niciodată valabilitatea este cel legat de culoarea pereților. Alege nuanțe cât mai deschise, chiar alb. Cheia unui design reușit în acest caz este să vopsești pereții și tavanul în aceeași culoare. Astfel, privirea este atrasă către partea superioară a încăperii, care pare că are mai multă deschidere pe verticală. Poți alege și nuanțe mai închise precum albastru închis sau gri deschis, dar asigură-te să creezi un efect de contrast prin amplasarea de mobilă și decorațiuni în culori deschise.

Asigură-te că poate pătrunde în încăpere multă lumină naturală

Pune accent pe sursele naturale de lumină, pentru a avea o încăpere mai luminoasă, care pare deschisă către exterior. Prin această metodă, umbrele nu mai sunt așa de accentuate, ceea ce e important, deoarece umbra în exces poate face un spațiu mic să pară și mai restrâns. Cel mai simplu truc la care poți apela este amplasarea unei oglinzi, astfel încât să reflecte lumina care ajunge înăuntru pe fereastră. Astfel, ai parte de mai multă lumină și se creează iluzia că spațiul este mult mai mare.

Așează mobila cât mai aproape de fereastră


Poți amplasa cele mai folosite obiecte de mobilier, precum fotoliile sau canapeaua, cât mai apropiate de fereastră, astfel încât să ai vedere către exterior. Pentru sufrageriile mici, cele mai indicate canapele sunt cele care pot fi așezate cu ușurință lângă perete, pentru a nu ocupa mult loc. În acest sens, te poate ajuta gama de colțare fixe de la Modela, care se potrivesc perfect pe laturile camerei și asigură confort sporit pentru întreaga familie.

Creează un punct de interes

Când ai la dispoziție o sufragerie mică, e mai ușor să creezi un punct de interes care să fie „vedeta” încăperii. Alege un aspect al spațiului avut la dispoziție, pe care să îl pui în prim-plan prin elemente vizuale interesante. Astfel, privirea e atrasă către acesta, în loc să ia în considerare mărimea camerei. De exemplu, poți amenaja peretele din spatele canapelei sau colțarului cu tablouri și oglinzi de diferite mărimi, din materiale și cu texturi diferite.

Când ai o sufragerie mică, nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește ideile tale de design. Alege soluții care să pună în valoare mărimea restrânsă a acesteia, atsfel încât să creezi un cadru perfect pentru momentele petrecute alături de cei dragi.

Sursa foto: Storyblocks.com