Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Romania si zonele recomandate pentru forari orizontale

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
1455

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sub aspect geologic, de la vest la est, solurile Romaniei sunt in linii mari structurate pe patru subcategorii: soluri din zona vulcanica (zona Buzaului si alte zone cu vulcani stinsi din epoci milenare), soluri zona cristalino-mezozoica, soluri din zona flisului si zona de platforma.In linii mari, cu preponderenta, fundamentul solurilor din zona de deal si de munte este constituit din depozite sedimentare necutate, de varsta paleozoica, mezozoica si tertiara, cele mai noi straturi care alcatuiesc relieful actual fiind de varsta sarmatica si cuaternara.

Structurile depozitelor sarmatice, formate din gresii si calcare oolitiee, reflecta regimul de platforma. Dar, indiferent de caracteristicile geologice, in urma unui studiu geotehnic, toate tipurile de soluri din Romania permit forarea, difera evident costurile si durata executarii unei lucrari.

Solurile si cum influenteaza ele forajul orizontal

Romania, ca tara temperat-continentala aflata la 45 de grade latitudine nordica, are o varietate de tipuri de soluri. La cele mai inalte altitudini, gasim soluri slab evoluate care cuprind material scheletic, iar solurile brune si solurile brun-acide cu un orizont de humus de grosimi mici acopera aproape in intregime zona muntilor din jurul Carpatilor sau Muntilor Apuse. In zona de podis, mai exact la altitudini de 550-600 m se gasesc solurile pozdolice brune. La campie, in zona Baraganului, Insula Brailei, gasim cernoziomurile. Datorita diversitatii tipurilor de soluri, si apele subterane se afla la adancimi variate si in proportii variate in functie de mai multi factori.

In principiu, majoritatea apele subterane care pot fi exploatate atat prin foraje verticale dar si orizontale, in functie de relieful zonei sunt cantonate in depozitele unor straturi cristalino-mezozoice, in depozite miocene si, in special, in formatiunile aluvionare cuaternare. In zonele montane ale tarii se gasesc acumulate cantitati imense de apa subterana in depozitele aluvionare de lunca si terasa, precum si la baza altor roci de suprafata, iar in zona de podis apele subterane sunt cantonate in depozitele luncilor si teraselor raurilor, in straturile de nisipuri si pietrisuri sarmatiene, in glacisuri, conuri de dejectie, la baza unor depozite deluvionale.

Nu intamplator exista peste 70 de sortimente de apa de izvor imbuteliata. Cele mai multe se gasesc in zona Harghita, Covasna, Brasov, Arges si Prahova. Informatiile prezentate sper sa va fie utile pentru prospectiunile pe care vreti sa le faceti imediat dupa terminarea sezonului rece.

Filtre

Categorie articol: Instalatii