RoEnergy South East Europe Timisoara 2011

Detalii

Categorie
Targuri/expozitii
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2728

Voteaza & Distribuie

Prezentare

RoEnergy South East Europe Timisoara 2011 ce se desfasoara in orasul de pe Bega in perioada 23-25 noiembrie, este un targ international si conferinte specializate in domeniul energiilor regenerabile si eficientei energetice, unde cererea din est se intalneste cu oferta industriei de profil din vestul Europei.Ce castigati daca veniti la Targul RoEnergy South-East Europe, Timisoara 2011, Romania

Zece motive pentru care merita sa fiti prezenti la targ:

1.Cunoasteti noi clienti

2. Prelungiti si consolidati contactele existente

3. Deveniti cunoscut in Romania si zonele limitrofe

4. Aflati cine si ce mai face in acest domeniu

5. Sunteti printre primii care pot investi in Romania

6. Studiati concurenta

7. Descoperiti punctele slabe si punctele bune ale zonei

8. Cunoasteti specialisti din Romania

9. Intrati in contact cu potentiali colaboratori, autoritati locale sau concurenti

10. Va testati capacitatatea dvs de a fi prezenti pe o alta piata
Oferta RoEnergy 2011 South-East Europe cuprinde:
Un targ international si conferinte specializate in domeniul energiilor regenerabile si eficientei energetice, unde cererea din est se intalneste cu oferta industriei de profil din vestul Europei.

Intreg programul targului a fost astfel conceput incat sa satisfaca cele mai exigente cerinte fiind alcatuit in baza asteptarilor expozantilor, conform unor chestionare realizate de la inscrierea companiilor, cu teme de maxim interes si actualitate.

Popularizare de exceptie in Sud-Estul Europei.De ce Romania ?


Zece motive sa investiti in energiile regenerabile din Romania

  • Cel mai mare potential de energie eoliana din Sud Estul Europei (sursa: studiu Erste Bank, potrivit caruia zonele Dobrogea, Constanta si Tulcea se situeaza pe locul doi la nivel european din punct de vedere al locatiei ideale pentru constructia unui parc eolian).

  • Urias potential de producere a energie solare. Primul areal, care include suprafetele cu cel mai ridicat potential solar acopera Dobrogea si o mare parte din Campia Romana (sursa ICEMENERG SA). Unul dintre cele mai relevante exemple consta in faptul ca, daca am expoata la maximum intregul potential solar din tara noastra, am putea substitui in aceasta forma aproximativ 50% din volumul de apa calda menajera sau 15% din cota de energie termica pentru incalzirea curenta. Studiile efectuate arata ca in conditiile meteo-solare din Romania, un captator solar-termic functioneaza, in conditii normale de siguranta, pe perioada martie-octombrie, cu un randament care variaza intre 40% si 90%.

  • Romania are un potential energetic foarte mare de biomasa, care reprezinta aproape 19% din consumul total de resurse primare la nivelul anului 2000. Romania ar putea acoperi 89% din caldura necesara incalzirii locuintelor si prepararea hranei, in mediul rural, numai prin consumul de reziduuri si deseuri vegetale.  • In momentul de fata, potentialul hidroenergetic al Romaniei este exploatat in proportie de 48%.In Romania, potentialul hidroenergetic al raurilor principale este de circa 40000 GWh/an, care se poate obtine in amenajari hidroenergetice de mare putere (- 10 MW/unitate hidro) sau de mica putere (< 10 MW/unitate hidro).  • In Romania, temperatura surselor hidrogeotermale, are temperaturi cuprinse intre 250oC si 600oC (in ape de adancime), iar la geotermia de temperatura medie temperaturile variaza de la 600oC pana la 1250oC ("ape mezotermale"). Rezerva de energie geotermala cu posibilitati de exploatare curenta in Romania este de circa 167 mii tep (7000x106 GJ/an). Cantitatea de energie echivalenta produsa si livrata la capul de exploatare al sondei este de circa 30,171 mii tep (1.326x106 GJ/an), cu un grad mediu de folosire anuala de 22,3%.  • Cea mai mare populatie din S-E Europe: 21 de milioane de oameni.  • Cea mai mare tara, ca suprafata, din S-E Europei : 238,391 km patrati, situata la confluenta dintre Est si Vest, facand legatura dintre Europa si Asia.  • Cea mai mare suprafata agricola din S-E Europe si a 5-a ca dimensiune din intreaga Europa : 41% teren arabil, 21 % pasuni, 29 % paduri, potential hidroenergetic amenajabil de cca. 12.000 MW, in prezent exploatat in proportie de cca. 50 % din capacitate.  • Circa 80 la suta dintre imobile sunt vechi, o buna parte construite inainte de 1989, ceea ce reclama atat dezvoltarea sectorului de constructii, cat si cel al renovarii imobilelor existente.  • Legislatie favorabila pentru investitori.