Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Poți face și singur anumite reparații la acoperișul casei tale

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
3316

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Renovarea completă la acoperișul casei tale poate fi destul de costisitoare de aceea este indicat să se facă mici reparații din timp, pentru a preveni deteriorarea mai puternică a acestei părți a casei. Dacă acoperișul este puternic avariat cu siguranță trebuie renovat cu ajutorul unui specialist, însă când sunt doar câteva reparații mărunte nu trebuie să te alarmezi, dacă ești harnic și ai inițiativă poți remedia și singur câte ceva.

Întotdeauna este bine să iei măsuri din timp în ceea ce privește lucrările de întreținere a casei. De exemplu dacă apare chiar și cea mai mică infiltrare de apă este posibil să ai probleme la șarpantă, iar dacă acestea sunt rezolvate din timp nu se ajunge la periclitarea gravă a acesteia sau chiar și a locuinței. La casă ai nevoie de câteva dispozitive pentru a te urca la înălțime sau chiar pe acoperiș. Îți trebuie cel puțin o scară pentru acoperiș (scară de coamă), eventual o scară din aluminiu cu tronsoane, o scară universală sau extensibilă, sau chiar poți folosi în anumite cazuri schele mobile pentru diferite lucrări ce se fac la înălțime.

Când spun că poți să faci anumite reparații la acoperișul casei desigur mă refer la acele mici remedieri pentru care nu trebuie să ai ani de experiență pentru că sunt destul de simple. De exemplu dacă trebuie să schimbi o țiglă la acoperișul casei nu ai nevoie de un specialist, trebuie doar să ai puțină ambiție, să fii îndemânatic, cât de cât priceput și prudent în tot ceea ce faci. De asemenea, astuparea unei fisuri la acoperiș nu este foarte dificil de realizat, mai ales dacă în rest acoperișul arată destul de bine și nu este vechi sau deteriorat.

Cum te urci pe acoperiș?

Trebuie să fii atent, precaut, să-ți iei anumite măsuri pentru a nu te accidenta. Folosește încălțăminte cu tălpi care nu alunecă, alege o scară care să fie de bună calitate, să fie sigură și să te ajute să ai o bună poziție în timpul reparațiilor pe care le vei face. Este necesar să ai o scară cu distanțier și o scară care să fie fixată pe acoperiș. Poziția pe scară trebuie să fie sigură, trebuie să ai grijă ce mișcări faci, să nu te apleci foarte mult, sau să nu calci greșit pe vreo treaptă și să fii în pericol să aluneci sau să cazi.

Nu este indicat să repari acoperișul casei în zilele când condițiile vremii sunt nefavorabile. Cel mai bine este să-ți planifici astfel de reparații din timp, în sezonul cald. Pentru acoperirea fisurilor pe acoperiș sau pe terasă se poate folosi banda bitumată, sau banda adezivă hidrofobă. Pentru suprafețe mai mari se curăță suprafața cu un dizolvant special, apoi se aplică un rulou ce realizează o placare cauciucată.

Cum se schimbă o țiglă la acoperișul casei?

Este destul de simplu: se demontează țigla spartă, se ridică ușor țigla, se verifică starea asterelii cu ajutorul vârfului unui cuțit care se înfige în lemn pentru a vedea dacă a putrezit, se completează deschiderea începând din partea de jos când sunt mai multe țigle iar la final se montează ultima țiglă care se împinge sub cea de deasupra prin mișcări ușoare de alunecare. Sunt țigle plate și țigle cu jgheaburi. Pentru a ridica țigla de pe un rând superior se pot folosi pene, astfel se va poziționa noua țiglă mai ușor în locul celei sparte sau deteriorate.

La acoperișul cu ardezii trebuie să ai un extractor pentru că astfel de țigle sunt bătute în cuie. Extractorul se introduce sub placa de ardezie, apoi se lovește astfel încât să fie tăiate cuiele de fixare. Placa nouă de ardezie se poate lipi cu un clei special de tip mastic, se poate fixa prin intermediul unor cuie galvanizate, sau se poate prinde pe cârlige de zinc ce sunt fixate prin cuie, apoi îndoite pentru a preveni alunecarea plăcii.

În fiecare an trebuie verificat și soclul la hornul casei, și dacă are fisuri între pietre și cărămizi, acestea trebuie acoperite cu mortar. În cazul în care hornul este suficient de tare avariat și pe interior, se recomandă ca lucrarea de reparație să fie realizată de un specialist.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro