Planiflex

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
2621

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Planiflex este un mortar adeziv mineral de tip flexibil, cu proprietati autonivelante, pe baza de ciment Portland, nisip cuartos, agregate fine si aditivi hidrosolubili. Se utilizeaza la lipirea la interior si exterior pe pardoseli a placilor de ceramica si/sau placilor din roci naturale de tip marmura, travertin, calcar, cu dimensiuni medii sau mari.

Produsul Planiflex se utilizeaza doar pe suprafete orizontale. Suprafetele pe care se utilizeaza Planiflex trebuie sa fie din beton, plane si netede, curate si uscate, fara praf si fara fisuri. Pentru prepararea adezivului se amesteca un sac de 25 kg pulbere cu 6-6,5 l (240 - 260 ml/kg) de apa curata si rece. Dupa amestecare se lasa cca. 10 minute in repaus si se reamesteca 1 - 2 minute. Dupa reamestecare pasta obtinuta este gata de utlizare.

Dupa verificarea suportului si prepararea pastei, adezivul obtinut se aplica cu un spaclu dintat cu dantura de forma dreptunghiulara sau semicirculara, care creeaza o suprafata striata si uniforma. Grosimea stratului este determinata de inclinatia mistriei la aplicare. Grosimea stratului aplicat trebuie sa fie intre 3 mm si 20 mm.

Placile aplicate pe adezivul pasta se preseaza usor cu mana si se bat usor cu un ciocan de guma, pentru a se asigura acoperirea spatelui placii cu adeziv in proportie de 100%. Se recomanda utilizarea distantierilor pentru alinierea rosturilor. In timpul montajului placilor pe pasta intinsa, se va urmari cu strictete respectarea timpilor maximi de lucrabilitate. Depasirea lor duce la pierderea aderentei. Consum mediu: 5 - 7 kg/m2.

Filtre

Categorie articol: Amenajari