Piata mondiala a otelului inoxidabil

Piata mondiala a otelului inoxidabil

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
1221

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Industria mondiala a otelului inoxidabil a inregistrat doua etape istorice in 2017. Pentru prima data, productia mondiala de otel inoxidabil brut a depasit anul trecut 50 de milioane de tone. De asemenea, China a utilizat peste 20 de milioane de tone de produse plate si lungi din inox.

Potrivit analistilor, productia mondiala de inox brut a crescut cu 5% pana la 50,1 milioane de tone in 2017. China a fost cel mai mare producator de otel inoxidabil cu 27,0 milioane de tone, urmat de Europa (7,4 milioane de tone) si India (3,8 milioane tone). Se estimeaza ca productia de otel inoxidabil brut va creste cu aproximativ 4% pana la 52,1 milioane de tone in 2018.

China este cel mai mare producator de inox din lume din 2006, reprezentand 53,6% din productia mondiala in 2017, in crestere de la doar 12,9% in 2005. Dar tarifele impuse anul acesta de Uniunea Europeana si Statele Unite au eliminat avantajul sau competitiv in exporturi.

Piata mondiala se asteapta sa se extinda in principal datorita avantajelor pe care materialul le are, cum ar fi formabilitatea sporita, rezistenta la coroziune si aspectul estetic placut. Cele mai utilizate tipuri de otel inoxidabil fiind cele din seria 200 si seria 300.

Considerentele estetice combinate cu cele functionale fac ca acest material sa fie o alegere foarte atractiva. De cele mai multe ori otelul inoxidabil este foarte vizibil, aspectul fiind un motiv major pentru utilizarea sa. Proprietatile inoxului au facilitat utilizarea acestui produs in diverse aplicatii, inclusiv placari arhitecturale, balustrade, sisteme de drenaj si apă, pereti, acoperisuri si structuri.

Acerinox, Aperam, Thyssen Krupp, Pohang Iron & Steel (Posco), Ta Chen International, Jindal Stainless, Allegheny Flat Rolled Products, North American Stainless, AK Steel si Outokumpu Europe sunt cativa jucatori cheie pe piata otelului inoxidabil.