Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro

Personalizarea si amenajarea solului din gradina

Personalizarea si amenajarea solului din gradina

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
3096

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Personalizarea solului in gradina noastra de mici dimensiuni, este o decizie importanta, care va da in mare parte un stil personal locului, iar alegerea devine foarte importanta. Mesterul casei va propune cateva variante, precizand avantajele si dezavantajele alegerii.

1. Iarba

Chiar daca este solutia cel mai des folosita, nu este cea mai indicata pentru a acoperi o mica gradina, in care spatiul este limitat, deoarece are nevoie de multa ingrijire si nu va suporta prea bine mobilierul care il vom folosi.
Mesele si scaunele nu numai ca vor zdrobi iarba, dar cu timpul iarba ce se afla sub ele, nu va avea acelasi aspect placut ca si in restul gradinii.
Dar pana la urma, totul depinde totusi de dimensiunile gradinii noastre… Daca e foarte mica si nu incape nici un fel de mobilier, este agradabil sa simtim moliciunea ierbii cand calcam, asa ca, daca ne place iarba si avem conditiile necesare ingrijirii ei, putem alege acest tip de sol.

2. Dalele

Acestea se gasesc in diferite marimi si sunt foarte interesante pentru a da un aspect rustic gradinii noastre.
Dalele de dimensiuni mari si puse la intamplare arata foarte bine in spatii mici, pe cand dalele de dimensiuni mici, puse la intamplare, ar da impresia de un spatiu neingrijit, reducand si mai mult dimensiunile gradinii noastre.
Daca ne hotaram totusi sa folosim dale mici, acestea trebuie sa fie puse geometric, astfel nu se reduce spatiul vizual.

3. Caramizile

Se folosesc de obicei pentru a construi poteci in gradina noastra. Chiar daca gradina este mica si pare ca o poteca ar fi prea mult, cu ajutorul caramizilor putem crea modele placute vederii.
Dar trebuie sa avem grija: daca gradina este umbroasa, datorita excesului de umezeala, caramizile se pot transforma intr-un sol foarte alunecos.

4. Betonul

Chiar daca nu este un material prea apreciat in decorarea gardinilor, acesta este o solutie simpla si economica, ce se adapteaza oricarui gust.
Ca sa ii dam un aspect mai deosebit, cand se pregateste materialul pentru a fi pus in gradina, se pot adauga mici pietricele. Dar ca si in cazul anterior, trebuie sa avem grija cu umezeala, deoarece si betonul se poate transforma intr-un sol alunecos daca ii adaugam pietricele.

5. Pietrisul

Folosirea pietrisului creaza o suprafata comoda pentru umblat si are avantajul ca poate sa umple orice cotisor din gradina noastra. In comert putem gasi pietris de diferite marimi, textura si culori, dar trebuie sa alegem cel care se potriveste cel mai bine cu gradina si cu plantele ce avem de gand sa folosim la amenajarea acesteia.
De exemplu, nu este indicat sa folosim pietris mare si sa alegem niste plante delicate, deoarece va arata ciudat. Pietrisul mare este de asemenea incomod la calcare. Pentru a crea o atmosfera agradabila in gradina noastra, putem alege o combinatie de pietris in tonuri maro si gri, deoarece daca optam pentru un pietris alb, am putea fi dezamagiti de rezultat.

6. Lemnul

Amenajarea cu lemn a gradinilor noastre poate cel mai interesant. Si asta nu numai pentru senzatia calda ce ne-o ofera, ci si pentru ca fiind un material usor, este ideal pentru amenajarea teraselor insorite.
Daca vrem sa folosim lemnul pentru amenajarea gradinilor de mici dimensiuni, trebuie sa ne gandim bine la avantajele si dezavantajele sale, asa ca, nu este chiar cel mai indicat.

Oricum, daca ne hotaram sa folosim acest material, trebuie sa stim ca avem nevoie de lemn tratat, daca se poate lemn tropical, pentru a evita deteriorarea lui, datorita conditiilor meteorolgice.

Filtre

Categorie articol: Amenajari, Mesterul casei

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro