Pavaje superioare tehnologic

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
1343

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In ultimii ani s-au efectuat o multime de lucrari de-a lungul Romaniei in care s-au folosit o multime de tipuri de pavaje, multe din acestea de proasta calitate, cedand in timp, fie datorita unei introduceri proaste, fie datorita calitatii scazute a materialului folosit la turnarea pieselor pentru pavaje. Din fericire insa in 2015 sunt o multime de alte tehnologii pentru fabricarea de pavaje in Europa, iar una dintre aceste tehnologii este cea a pavajelor vibrocompresate armate, iar in Romania este doar un singur producator care are aceasta tehnologie, cei de la EuroPav.

Reteta dupa care acestia produc pavajele vibrocompresate armate are in compozitie fibra de polipropilena, substanta care ii confera pavajului o rezistenta de 4 ori mai mare decat pavajele obisnuite, folosind o tehnologie revolutionara pentru impermeabilizarea si armarea structurala a betonului din pavajele vibrocompresate. Este important de stiut ca aceasta tehnologie substituie 10 kg de armatura metalica, fiind un material mult mai usor si mai putin plastic decat pavajele clasice.

Pavajele vibrocompresate pot fi o solutie utila mai ales in orasele mari care isi modifica constant stradutele centrale, transformandu-le in strazi pietonale. Un astfel de tip de pavaj poate ajuta orasele sa economiseasca in timp cu reparatiile, fiind mult mai durabile decat pavajele clasice.

Pavajele vin in diverse forme, marimi si texturi, astfel incat pot fi folosite cu succes intr-un oras daca vrei sa faci ceva frumos in centrul acestuia doar din pavaje.

Incepand de la pavaje simple de 20 X 20, pana la pavaje de texturate, in cub sau in model retea pentru realizarea diverselor forme pe care si le-ar dori cineva, e un model de pavaj pentru fiecare. Mai jos aveti cateva modele interesante de pavaje din care puteti alege.

Sunt o multime de modele din care se pot alege, indiferent ca se foloseste pavajul pentru refacerea unei strazi sau chiar pentru amenajarea unei gradini la curte. Puteti realiza o gradina frumoasa si sa creati culoare simple cu pavaje coloarate, pentru un design aparte al curtii. O roata rustica, niste pietris si multe flori colorate pentru decorare. Poate si un mic spatiu pentru ceva legume, daca se iveste oportunitate. Totul depinde de spatiul pe care il aveti la indemana si zona in care locuiti.

Filtre

Categorie articol: Amenajari