Otelul structural expus arhitectural

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1073

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dupa cum sugereaza si numele sau, otelul structural expus arhitectural (AESS) trebuie sa fie proiectat pentru a sprijini nevoile structurale primare ale cladirii (sau copertine, structuri auxiliare, poduri pietonale), dar si pentru a atinge calitatile estetice cerute de expunerea lor la vedere.

AESS se afla la intersectia dintre arhitectura si inginerie. Dintre numeroasele materiale structurale utilizate pentru cladiri mari, nerezidentiale, este cel care necesita cel mai inalt nivel de cunostinte tehnice din partea arhitectului si cel mai inalt nivel de apreciere a design-ului din partea inginerului. Fabricantul este adesea prins la mijloc, incercand sa creeze un otel care este simultan corect pentru cerintele estetice, dar si pentru cele de stabilitate.

Utilizarea otelului expus a aparut in urma miscarii High Tech in Anglia si in anumite parti ale Europei in anii ’70 -’80. O mare parte din arhitectura High Tech din acea perioada a folosit sisteme structurale de otel extrem de elaborate care se bazau pe constructii modulare. Majoritatea constructiilor au avut bugete mai mari decat cele normale. Aeroportul International O’Hare din Chicago a fost primul terminal care a abandonat utilizarea betonului si a ales otelul ca material de constructie.

Deciziile luate în proiectarea otelului structural standard sunt foarte diferite de cele necesare pentru AESS. Specificatia standard pentru otel structural nu trateaza multitudinea de probleme care privesc detaliile si montarea AESS.

Exista numerosi factori care dau nastere unor categorii diferentiate de AESS:
- diferite estetici care necesita conexiuni in cea mai mare parte mecanice sau dimpotriva sudate;
- tolerante necesare la fabricare si montare diferite in functie de aplicatie si complexitate;
- complexitatea structurii si a conexiunilor;
- in functie de grosimea relativa a materialului de finisare, poate fi necesara mai multa sau mai putina grija atunci cand pregatiti suprafata si sudarea otelului.

Despre H Metal S.R.L
Aniversam 10 ani pe piata produselor metalurgice din Romania. Perioada in care ne mandrim cu 1900 clienti multumiti, 6500 de livrari si peste 20.000 tone de otel vandute.
Ne puteti urmari pe pagina de Facebook: @HmetalRo

Pentru o oferta personalizata va asteptam cererile la office@h-metal.ro.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/