Oportunități de afaceri pentru antreprenorii unor firme mici

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
1415

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pierderea locurilor de muncă a determinat mulți români să-și deschidă mici afaceri sau firme în construcții. Astfel au apărut noi antreprenori care subcontractează o parte din lucrările marilor companii. Oamenii care au nevoie de lucrări urgente la locuințe și case apelează la astfel de firme mai mici, care au prețuri mai accesibile comparativ cu marile companii. Astfel de lucrări pot fi de construcții, amenajări interioare sau exterioare, execuție a unor sedii, săpături pentru apă, canalizare, realizarea unor fose, terase, piscine, izolarea termică a locuinței, hidroizolații terase, protecția pereților casei, etc.

În prezent există firme mici specializate în diverse lucrări de construcții, pentru renovarea caselor și apartamentelor, a vilelor și pensiunilor, reconfigurarea instalațiilor, care fac și alte lucrări pe diferite nișe. Unele firme de construcții de nișă se axează pe realizarea unor anumite produse și servicii, pe livrarea unui tip specific de proiect. În timp, ajung să fie cunoscute pe piață și pot fi găsite mult mai ușor. Dacă afacerea lor este prezentată online, șansele ca numărul de clienți să crească este mare pentru că majoritatea vor căuta diferite lucrări, produse, servicii, online.

Antreprenorii mici pot apela la servicii de social media. Marketingul social este foarte important pentru firmele mici deoarece astfel ele pot atrage noi clienți prin rețelele Facebook, Twitter, Instagram. Orice afacere are nevoie de promovare și de aceea mai ales în primii doi ani antreprenorul este dispus să plătească o sumă de bani unui expert, care să se ocupe în mod profesional de promovarea postărilor firmei în mediul online, pe cele mai populare rețele sociale. Astfel, antreprenorul nu va mai pierde timp cu promovarea, dar va beneficia de avantajele oferite de aceasta.

În construcții, antreprenorii s-au axat în special pe renovări pentru că aici cererea a crescut. Nu doar proprietarii de case și apartamente vor să-și renoveze locuințele, acum și multe companii sau proprietari de hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, își doresc să investească în reconfigurarea spațiului pe care îl dețin. În plus, aceștia vor să-și amenajeze terase, să se extindă. Ei vor să facă o schimbare în funcție de noile tendințe pe piața amenajărilor și de aceea pentru acestea, firmele mici pot oferi soluții eficiente și pot câștiga bani frumoși.

Firmele mici în construcții se ocupă și cu lucrări de izolare termică a locuinței. Aceste lucrări exterioare sunt căutate de proprietarii de apartamente care au intenția de a-și izola termic locuința. Firmele pot realiza rapid astfel de lucrări, mai ales că echipamentele de lucru se găsesc ușor, iar schelele necesare se pot închiria de la anumite firme specializate. O firmă care are o echipă alcătuită din 3-4 muncitori poate face izolarea termică a unei vile în 14 zile.

Orice antreprenor care ajunge să aibă anumite cheltuieli neprevăzute sau vrea să achiziționeze un echipament nou pentru afacerea sa, poate găsi o soluție de creditare liberă, fără a fi nevoit să apeleze la bănci.

Pentru acoperirea nevoilor financiare se pot face credite pentru imm care sunt avantajoase, sunt soluția salvatoare atunci când băncile spun NU. Această modalitate de creditare este rapidă, necesită o cerere tip și un minim de documente (care se pot trimite și prin e-mail). Analiza procesului de creditare se face online, rezoluția se transmite în 6 ore, iar banii se primesc în cont în 24 de ore. Ratele nu se schimbă, sunt fixe pe toată durata creditului realizat.

O altă afacere care poate fi de succes în prezent este realizarea mobilierului la comandă. Oamenii care doresc o schimbare în locuință sau care și-au construit o casă vor să-și facă mobilă pe gustul lor. De aceea apelează la firme care au oameni ce se pricep la tâmplărie, sau la ateliere de mobilier. Sunt oamenii care își doresc în casă mobilier din lemn natural sau anumite corpuri de mobilier în culoarea aleasă de ei. Culorile standard pot fi uneori plictisitoare, prea comune, și de aceea vor să aleagă alte nuanțe. Atunci când găsesc ceea ce le place cu siguranță devin mai fericiți.

Oamenii aleg culorile pentru amenajarea caselor în funcție de bunul gust, de ceea ce le transmite fiecare nuanță în parte:

  • Bejul este o culoare a siguranței, emană securitate și căldură.
  • Galbenul te duce cu gândul la lumina soarelui, dar și la nuanțele toamnei.
  • Albastrul simbolizează armonie, este relaxant, amintește de cer și mare, de râuri și lacuri.
  • Verdele promovează creativitatea, este relaxant, amintește de păduri, pajiști și câmpii.
  • Portocaliul este culoarea bucuriei, a socializării și apropierii dintre oameni.
  • Cenușiul este modern, elegant, distins.

Oamenii își iubesc casa și își doresc ca aceasta să fie cât mai frumos amenajată, de aceea uneori sunt dispuși să apeleze și la serviciile unui designer. Uneori nu mai dau atenție la faptul că aceasta înseamnă alte cheltuieli, ei vor să-și termine casa de amenajat și să aibă o atmosferă deosebită în interior. Pentru serviciile de design interior se plătesc anumite sume de bani, iar în plus apar și cheltuieli ce țin de achiziționarea unor produse pentru casă cum sunt: gresie, faianță, parchet, corpuri de iluminat, perdele, obiecte de mobilier, electrocasnice și altele.