Noile tehnologii evidentiaza beneficiile utilizarii aluminiului

Noile tehnologii evidentiaza beneficiile utilizarii aluminiului

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
1162

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Industria de proiectare si constructii evolueaza in mod constant prin tehnologii mai noi care influenteaza procesele de constructie, iar inovatiile de produs determina preferintele consumatorilor. Materialele de constructie conventionale, cum ar fi cheresteaua, sunt inlocuite cu alternative mai eficiente, cu un impact mai redus asupra mediului si o mai buna performanta in ceea ce priveste durabilitatea, versatilitatea, intretinerea si viteza de constructie. Aluminiul este un astfel de material care abordeaza deficientele materialelor de constructie conventionale, fiind extrem de versatil in aplicarea proiectelor rezidentiale si comerciale.

O caracteristica importanta a acestuia este aceea ca poate fi usor de prelucrat utilizand majoritatea metodelor – frezare, gaurire, taiere, perforare, indoire etc.Maleabilitatea buna a aluminiului, care este esentiala pentru extrudarea profilelor, este, de asemenea, folosita pentru laminarea sub forma de benzi si table subtiri, ca si pentru alte operatii de indoire si deformare, la cald sau la rece.

Deoarece este un material de constructii usor, aduce avantaje multiple pentru orice constructie. Din punct de vedere practic, greutatea redusa a aluminiului reduce semnificativ timpul si costul in timpul instalarii. Spre deosebire de lemn sau alte materiale, aluminiu nu necesita finisari post-instalare, cum ar fi vopsirea sau slefuirea.

Principale categorii de produse utilizate in constructii sunt:
- Teava aluminiu patrata, dreptunghiulara sau rotunda;
- Laminate aluminiu: profil U, profil T, platbanda, cornier, bara rotunda sau patrata;
- Tabla aluminiu: subtire, groasa sau striata.

De asemenea, un factor important este ca aluminiul poate fi reciclat complet la sfarsitul duratei sale de utilizare. Produsele din aluminiu nu emit gaze cu efect de sera daunatoare, cum ar fi dioxidul de carbon sau compusii organici volatili, facandu-l astfel o alegere sanatoasa atat pentru ocupantii cladirilor, cat si pentru mediul inconjurator.

Statisticile arata ca utilizarea aluminiului este impartita procentual astfel: 27% in transport, 25% in constructii, 16% folii si ambalaje, 13% in ingineria electrica, 9% in masini si echipamente, 5% in bunuri de larg consum si 5% altele.