Negrul in decorarea casei

Negrul in decorarea casei

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2154

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Negrul este o alegere cu care nu multe persoane sunt de acord in decoarea interioara din doua motive:

1. deoarece neagrul e considerat de multi o nuanta negativa si de cele mai multe ori provoaca respingere.
2. deoarece este o culoare ce absoarbe lumina si este chiar contrariul a ceea ce cautam de cele mai multe ori.

De obicei negrul cand este inclus in decorare se face prin intermediul mobilei sau a elementelor decorative. Pentru pereti, in majoritatea cazurilor se folosesc culori deschise care sa lumineze incaperea. Adevarul este ca trecand peste ideile preconcepute, negrul, daca este bine folosit si combinata cu bun gust, poate da o eleganta deosebita casei noastre.

Daca ai curajul sa experimetezi neagrul pentru decorarea unei parti a casei tale, ar fi bines a stii:
- Este vorba de o nuanta care nu reflecta lumina, temperatura incaperii va fi mai ridicata si va spatiul parea mai mic decat este in realitate.
- Daca folosesti neagrul pe o suprafata mare, este indicat sa folosesti detalii in culori calde, cara sa actioneze in contrast. In acest fel vei obtine un decor dinamic si armonios.
- Cum negrul este considerat o nuanta negativa nu este indicat sa se foloseasca in decorarea camerelor pentru copii sau a camerelor unor persoane bolnave, deoarece va crea un efect nedorit asupra lor.

Tinand cont de aspectele anterioare, daca nu poti sa folosesti neagrul pe suprafete mari din causa lipsei de spatiu sau a altor motive, incearca sa adaugi decorului tau mici detalii in aceasta culoare, cum ar fi mobila, complemente, textile etc.

Filtre

Categorie articol: Amenajari, Mesterul casei