Necesitatea montării unei fose septice

Necesitatea montării unei fose septice

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
596

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Eliminarea deșeurilor este o necesitate, fie că este vorba de canalizare sau fosă septică. Cu toate acestea, una este mai potrivită decât cealaltă. Iată care sunt motivele utilizării unei fose septice.

Fosele septice sunt benefice pentru mediu

Fosele septice îndepărtează deșeurile folosind procesul de filtrare naturală a solului. Apele uzate sunt mai întâi filtrate de către fosa septică înainte de a ajunge în câmpul de levigare sau de drenaj. Bacteriile sunt filtrate prin sol odată ce apele uzate părăsesc fosa septică, făcând apa sigură pentru reutilizare. Utilizarea foselor septice permite alimentarea naturală a pânzelor freatice. În prezent, pe piață există o gamă variată de fose septice. Dintre acestea fac parte fosele septice tricamerale 2mc 4-5 locuitori, cu o eficiență de epurare de 97% și 3 compartimente interioare.

De asemenea, o foarte bună alegere o constituie și fosele septice ecologice tricamerale, alternative foarte bune la sistemul de canalizare, cu o eficiență de 97,5% net superioară altor sisteme de epurare. O fosă septică poate rezista câțiva ani, atât timp cât este întreținută și curățată în mod corespunzător. În majoritatea cazurilor, fosele septice durează între 20 și 40 de ani. Este posibilă utilizarea unei fose septice pentru o perioadă mai lungă de timp dacă are parte de îngrijire și întreținere adecvate. Este important să apelați la un specialist capabil să poată curăța în mod regulat fosa pentru a preveni înfundarea și alte probleme.

Fosele septice sunt o opțiune destul de ieftină


Instalarea unor conducte noi pentru îndepărtarea apelor uzate printr-un sistem public de canalizare este adesea mai costisitoare decât utilizarea unei fose septice. Dacă proprietatea dvs. este mai mare de un acru, o fosă septică va fi probabil o opțiune mai accesibilă. Costul instalării unei fose variază în funcție de locul în care vă aflați, de ce tip de sistem aveți nevoie și de cât de mare trebuie să fie fosa. Pe termen lung, costul unei pompe de fosă septică, curățarea și întreținerea fosei poate fi mai mic decât costul utilizării unui sistem public de canalizare.

De ce ar trebui să luați în considerate folosirea unei fose septice

Utilizarea unui sistem public de canalizare pentru eliminarea apelor uzate poate fi costisitoare. O fosă septică este adesea o opțiune mai accesibilă și există și alte beneficii asociate cu aceste sisteme. Trebuie să luați în considerare diferiți factori, cum ar fi costul, longevitatea și amprenta asupra mediului atunci când alegeți un sistem de evacuare a apelor uzate. Utilizarea unei fose septice va reduce amprenta asupra mediului, deoarece acest sistem utilizează procesul de filtrare naturală a solului pentru eliminarea apelelor uzate. Apa este filtrată prin fosa septică înainte de a fi eliberată în pământ. Solul filtrează apoi bacteriile, astfel încât apa să fie sigură de băut și de folosit din nou. Utilizând o fosă septică veți contribui la reaprovizionarea stratului freatic.

Nu trebuie să înlocuiți fosa septică


Fosa septică rezistă la fel de mult precum casă, dacă o întrețineți așa cum trebuie. Puteți folosi fosa septică timp de până la patruzeci de ani și chiar mai mult dacă veți apela la un specialist pentru întreținerea ei regulată. Apelând la serviciile sale veți preveni deteriorarea și înfundarea fosei.

După cum se poate observa, există foarte bune motive pentru a monta o fosă septică. Dsv. ce părere aveți? Credeți că fosa septică este o bună alternativă pentru casa dvs.?