Modul in care tarifele impuse de Trump afecteaza industria otelului din China

Detalii

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
933

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Anul acesta presedintele Trump a impus tarifele din sectiunea 232 pentru importurile de otel si aluminiu. Conform statisticilor importurile de otel realizate de SUA au scazut cu 10,3% in primele sapte luni ale lui 2018 fata de anul precedent. De asemenea, au scazut importurile de otel din China. Producatorii de otel din Statele Unite, precum Steel Steel (X), AK Steel (AKS), Nucor (NUE) si Cleveland-Cliffs (CLF) beneficiaza de importuri mai mici de otel.

Aceste tarife din sectiunea 232 au ridicat preocupari in mai multe tari. In orice caz, exporturile chineze de otel si-au continuat trendul descendent in acest an. In luna august, China a exportat 5,8 milioane tone de produse din otel, o scadere considerabila fata de aceeasi luna a anului trecut. In primele opt luni ale anului 2018, exporturile chineze de otel au scazut cu 13,3%, pana la 47,2 milioane de tone metrice.
Administratia Trump a declarat ca tarifele sunt necesare pentru a proteja securitatea nationala si proprietatea intelectuala a companiilor din SUA. De asemenea, Trump si-a exprimat in mod repetat dorinta de a micsora deficitul comercial al Statelor Unite si de a proteja intreprinderile americane de subcotarea producatorilor chinezi.

Cea mai recenta runda de tarife aduce acum cantitatea totala de marfuri sa fie supusa unor taxe de pana la 106 miliarde USD, ceea ce escaladeaza in continuare razboiul comercial dintre SUA si China.

In ciuda negocierilor care au loc in Washington, DC, SUA pregateste, de asemenea, tarifele pentru alte marfuri chinezesti in valoare de 200 de miliarde de dolari. In cazul in care aceste tarife vor fi aprobate, peste 50% din totalul importurilor din China catre SUA ar fi supuse tarifelor. Chinezii nu dau nici un semn de a se retrage din fata amenintarilor lui Trump, ceea ce inseamna ca razboiul comercial ar putea sa dureze ceva timp.

h-metal.ro