Marmura - un material simplu și elegant, perfect pentru amenajări

Marmura - un material simplu și elegant, perfect pentru amenajări

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
414

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Când vine vorba de materiale pentru amenajare, există o variantă elegantă, estetică și foarte durabilă, și anume piatra naturală. Aceasta a fost utilizată în construcții încă din Antichitate și încă este foarte utilizată, numărându-se printre preferințele designerilor. Pe piață există o gamă variată de modele, cu texturi, culori și caracteristici diferite, precum marmura, granitul, travertinul, onixul și ardezia. Fiecare din aceste materiale are atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că, dacă vrei să faci o alegere în acest sens, este indicat să cunoști foarte bine toate tipurile și să alegi varianta care se potrivește cerințelor tale.

Marmura este o piatră naturală foarte utilizată în amenajările locuințelor, cât și a teatrelor, hotelurilor, clădirilor de birouri și chiar a palatelor. Aceasta este un material versatil, care se regăsește în diferite nuanțe și care are numeroase avantaje.

Iată care sunt principalele avantaje ale utilizării marmurei în amenajări, ceea ce o face unul din cele mai apreciate materiale:

Marmura este un material versatil și estetic

Principalul motiv pentru care marmura este un material atât de apreciat este faptul că aceasta se regăsește în diferite culori și modele, fiind foarte versatilă. În ceea ce privește cromatica, marmura se regăsește în nuanțe neutre de alb sau negru, dar și în diferite culori, precum portocaliu, verde albastru sau chiar vișiniu. Indiferent de nuanța aleasă, marmura va oferi întregii încăperi rafinament și eleganță. În cazul în care optezi pentru marmura albă, trebuie să știi că aceasta mai are încă un avantaj, și anume că aceasta mărește vizual spațiul. În plus, complexitatea modelelor acesteia oferă unicitate, fără să încarce vizual camera.

Marmura este un material rezistent și durabil

La fel ca orice piatră naturală, și marmura este foarte rezistentă și are o durată de viață ridicată. Acest lucru se datorează compoziției sale, dar și modului în care a fost formată. Din aceste motive, marmura se poate utiliza în orice încăpere, fiind rezistentă atât la șocuri termice, cât și la șocuri mecanice.

Întreținerea marmurei este un proces ușor

Marmura este un material rezistent la zgârieturi și trebuie curățată cu ajutorul unei lavete umede. Se pot utiliza și detergenți sau soluții speciale, cu mențiunea că acestea nu au prețuri foarte ridicate. Totuși, trebuie avută grijă în ceea ce privește alegerea soluțiilor, deoarece cele pe bază de acizi pot oferi un aspect mat materialului. De asemenea, pentru ca marmura să-și păstreze aspectul o perioadă mai mare de timp, poți apela la diferite tratamente. În plus, trebuie știut faptul că marmura albă se pătează destul de ușor, astfel că este indicat să se amplaseze în locuri ferite de grăsime.

Totuși, trebuie ținut cont de faptul că marmura este un material elegant și foarte atrăgător, cu numeroase avantaje, ceea ce face ca și prețul acesteia să poată fi puțin mai ridicat, în comparație cu alte materiale. Însă, având în vedere că marmura poate avea o durată de viață de 50 de ani și că nu se deteriorează foarte ușor, investirea în acest material este o decizie foarte bună.

Sursa foto: Thedamar.ro