Klinker Fix

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
3039

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Klinker Fix este un mortar adeziv mineral de tip flexibil, de culoare alba, pe baza de ciment Portland, nisip cuartos, agregate fine si aditivi hidrosolubili. Se utilizeaza la fixarea placilor ceramice, de tip gresie, faianta, gresie portelanata indiferent de dimensiuni, a mozaicurilor (chiar si a celor din pietre naturale) si la montajul placarilor din pietre naturale de tip marmura, travertin, calcar, granit si a caramizilor de sticla de tip NEVADA atat la interior cat si la exterior, pe orice tip de suport, indiferent de vechime, inclusiv membrane bituminoase, pereti piscine sau carton gipsat cu conditia ca in cazul ultimelor trei, suportul sa fie amorsat cu HIDROFLEX.

Suprafetele pe care se utilizeaza GLASSKOL trebuie sa fie din beton, plane si netede, curate si uscate, fara praf si fara fisuri. Pentru prepararea adezivului se amesteca un sac de 25 kg pulbere cu 7 l (280 ml/kg) de apa curata si rece. Dupa amestecare se lasa cca. 10 minute in repaus si se reamesteca 1 - 2 minute. Dupa reamestecare pasta obtinuta este gata de utlizare. Dupa verificarea suportului si prepararea pastei, adezivul obtinut se aplica cu un spaclu dintat de forma dreptunghiulara care creeaza o suprafata striata si uniforma.

Grosimea stratului este determinata de inclinatia mistriei la aplicare. Grosimea stratului aplicat trebuie sa fie intre 5 mm si 7 mm. Placile aplicate pe adezivul pasta se preseaza usor cu mana si se bat usor cu un ciocan de guma, pentru a elimina golurile de aer. Se recomanda utilizarea distantierilor pentru alinierea rosturilor. In timpul montajului placilor pe pasta intinsa, se va urmari cu strictete respectarea timpilor maximi de lucrabilitate. Depasirea lor duce la pierderea aderentei. Consum: intre 4 kg/m² - 7 kg/m² in functie de dimensiunea placilor.

Filtre

Categorie articol: Amenajari