Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Iti pastrezi lucrurile de valoare in locuinta? Afla CE trebuie sa faci ca sa nu fii victima spargatorilor de case!

Iti pastrezi lucrurile de valoare in locuinta? Afla CE trebuie sa faci ca sa nu fii victima spargatorilor de case!

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
778

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ca sa-ti protejezi casa si bunurile de hoti, este important gandesti ca ei. Acest lucru inseamna sa stii cum isi planuiesc acestia spargerile, cum isi urmaresc victimele, care sunt cele mai comune locuri unde spargatorii de locuinte cauta lucruri de valoare si cum te poti proteja cel mai bine. Politia avertizeaza ca exista mai multe moduri de operare pe care infractorii le folosesc, de la furtul prin efractie si pana la furtul prin imprietenire sau utilizarea unor identitati false, asadar este esential sa fii foarte precaut.

Iata CUM isi aleg hotii victimele si ce metode de operare folosesc pentru a prada locuintele

  • Studiaza timp indelungat programul persoanelor pe care urmeaza sa le jefuiasca. Le urmaresc programul, observa cand acestea vin sau pleaca de-acasa, daca au caini care le pot face probleme sau daca exista vreun sistem de supraveghere al locuintei.
  • Se imprietenesc cu potentialele victime pentru a strange cat mai multe informatii despre averea acestora. In foarte multe cazuri, hotii sunt persoane politicoase, care incearca sa se imprieteneasca cu viitoarele victime. Intra in discutie cu acestea si, din conversatiile avute, incearca sa-si dea seama daca detin sau nu lucruri de valoare.
  • Actioneaza in urma ponturilor primite de la diversi informatori. Exista mai multi infractori care au roluri diferite, bine stabilite. De exemplu, unii dintre ei merg in recunoastere si apoi marcheaza locuintele cu diverse semne pentru a transmite celor care dau lovitura anumite mesaje (daca prada este usoara sau daca sunt bunuri de valoare in casa).
  • Apar la usa victimei, pretinzand ca sunt angajati ai unor institutii si vor sa-ti ofere promotii, sa-ti vanda produse sau sa-ti prezinte anumite campanii in scop caritabil. Acesta este un mod foarte simplu prin care infractorii observa mai bine bunurile pe care le ai si, de asemenea studiaza locurile vulnerabile pe unde ar putea patrunde in locuinta.

Iata CE poti face pentru a te proteja de hoti

  • Daca vezi o persoana suspecta in jurul casei, fii vigilent! Fa-i o poza ca sa stii cum arata sau noteaza-ti numarul de inmatriculare al masinii, daca are asa ceva. Fii pregatit sa oferi cat mai multe informatii utile politiei in cazul in care ai fost jefuit.
  • Instaleaza-ti echipamente de protectie inauntru si in afara casei. Pentru o mai mare siguranta, monteaza-ti camere supraveghere IP de la A2t si sisteme de alarma care sa-ti semnaleze orice patrundere neautorizata in locuinta. Exista mai multe tipuri de echipamente la preturi accesibile, asadar nu ezita sa faci o astfel de investitie la casa ta.
  • Limiteaza posibilitatile de acces in locuinta. Construieste un gard solid din ciment, monteaza-ti o usa metalica robusta, pune-ti gratii la geam si gandeste-te ce altceva ai putea face astfel incat o posibila tentativa de patrundere prin efractie sa fie cat mai greu de realizat. In plus, nu lasa sa intre in casa oameni necunoscuti, chiar daca acestia par inofensivi si neajutorati.
  • Nu lasa bunuri de valoare la indemana hotilor. Banii nu se pastreaza sub saltea, iar bijuteriile si alte lucruri pretioase nu ar trebui lasate pe noptiera. Specialistii spun ca televizoarele si aparatura electronica reprezinta principala tinta a hotilor, insa acestia obisnuiesc sa caute si dupa alte bunuri de pret in diverse locuri, precum: sertare de la mobila din dormitor, saltele de la paturi, rafturi din sufragerie, dulapurile de medicamente de la baie, in diverse obiecte (vaze, carti etc) sau chiar in frigider.

In concluzie, daca vrei sa-ti protejezi casa de musafirii nepotfiti, este important sa pui in aplicare toate masurile de siguranta pe care le ai la indemana. Nu te gandi ca tie nu ti se poate intampla sa fii o victima si nu lasa niciodata garda jos.

Sursa foto: shutterstock.com