Informatii generale despre pompe submersibile si hidrofoare - tipuri, diferente, disponibilitate

Informatii generale despre pompe submersibile si hidrofoare - tipuri, diferente, disponibilitate

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
870

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pompa submersibila este recomandata pentru alimentarea cu apa a gospodariilor. Se potrivesc acestei intrebuintari deoarece au capacitatea de a colecta apa de la adancimi foarte mari. Hidroforul este construit cu acelasi scop, insa capacitatea lui de colectare este mai diminuata fata de o pompa submersibila.

De unde pot fi achizitionate?

Exista site-uri cu o gama variata de astfel de produse. Unul dintre ele este magazinul online de instalatii termince si sanitare Shop Einstal. Cei interesati pot sa viziteze si magazinul fizic din Bucuresti - Shop Einstal-Expert Instal Group SRL. In sezonul rece de toamna – iarna produsele se pot cumpara in limita stocului disponibil.

De cate tipuri sunt hidrofoarele?

Hidrofoare cu actiune la suprafata – au capacitatea de a colecta apa si de a o scoate la suprafata de la o adancime de 7 – 8 m. Desi adancimea nu pare impresionant de mare, este suficienta pentru a incalzi o gospodarie ce se afla in apropiere. Zonele de munte sunt excluse deoarece gospdariile sunt mai distantate, iar fluctuatiile mai variate. Avantajele folosirii acestui tip de hidrofor sunt pretul accesibil si consumul redus de energie.

Hidrofoare cu actiune in adancime – adancimea poate varia intre 9 si 30 de metri, dar odata cu cresterea acesteia, creste si consumul de combustibil si pretul. Insa daca e sa ne raportam la suprafata de masa pe care poate sa o acopere, raportul de adancime/pret/consum este asemanator.

De cate tipuri sunt pompele submersibile?

Aceasta clasificarea mai poate fi asociata cu tipul de apa folosit la irigare sau alimentarea unei gospodarii:
- Pompa submersibila cu un singur etaj - este specifica apei curate
- Pompa submersibila cu mai multe etaje – este specifica apei murdare. Modul de colectare este acelasi ca si la pompa monoetajata, insa diferenta care apare este o parte componenta ce poarta denumirea de filtru de apa. Filtrul nu va permite trecerea impuritatilor, insa metoda aceasta este mai mult folosita la irigarea solului.

Necesita o verificare inainte de cumparare?

Daca pentru hidroforul sau pentru pompa care urmeaza a fi achizitionata nu se gaseste nici o impresie sau nu este postat nici un review atunci trebuie verificati urmatorii parametri:

  • Lungimea de difuzare
  • Adancimea de colectare
  • Presiunile la capacitate maxima
  • Presiunile la capacitate minima
  • Cantitatea de apa pe care o colecteaza
  • Puterea cu care este alimentata

Parametrii dre mai sus permit functionarea optima a pompei submersibile sau a hidroforului.

Care sunt diferentele intre un hidrofor si o pompa submersibila?
  • Pompa are capacitatea de a impinge apa catre suprafata la distante mari, pe cand hidroforul o aspira de la o anumita adancime. Randamentul mai eficient il ofera o pompa submersibila.
  • Pompa se scufunda in apa, pe cand hidroforul sta la suprafata.
  • Pompa rezista la umiditate crescuta si inghet, pe cand hidroforul nu necesita o intretinere mai atenta si o camera separata unde poate fi ferit de conditii nefavorabile.
Pentru achizitionarea de pompe sau de hidrofoare, se poate accesa site-ul shop-einstal.ro unde se gasesc produse oferite de Shop Einstal.

Filtre

Categorie articol: Instalatii