Incepe verificarea constructiilor de pe malul apelor

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
2286

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Prefectura judetului Cluj va lua la bani marunti, in urmatoarea perioada, verificarea constructiilor ridicate in zonele de protectie ale cursurilor de apa.

Primele controale vor incepe pe Valea Draganului, unde au fost inregistrate primele inundatii din vara acestui an. Astfel, prefectul Mihail Hardau s-a intalnit cu reprezentantii Inspectiei de Stat in Constructii, Companiei Nationale Apele Romane, Garzii de Mediu, Directiei de Sanatate Publica si Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, carora le-a solicitat sa verifice fiecare constructie si sa solicite intrarea in legalitate.

"Obiectivul urmarit nu consta neaparat in demolarea constructiilor, ci in intrarea in legalitate. Nu mai vrem sa avem situatii ilegale in acest domeniu. Daca vor fi insa cazuri in care o constructie pune in pericol o comunitate intreaga si nu se poate face intrarea in legalitate, vom ajunge si la sanctiuni", sustine prefectul Mihail Hardau. Din rapoartele intocmite de comisia de control constituita prin ordin al prefectului, reiese ca aproape 400 din cele 1.979 de imobile verificate au fost ridicate fara forme legale.