Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Împrumut de 8,8 milioane euro pentru refacerea construcţiilor hidrotehnice din Banat

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
2233

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va finanţa cu 8,8 milioane euro refacerea şi consolidarea lucrărilor hidrotehnice afectate de inundaţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, Acordul cadru de împrumut dintre România şi BDCE, în valoare de 8,8 milioane de euro. Contribuţia României la finanţarea proiectului de refacere a lucrărilor hidrotehnice din Banat este în limita echivalentului în lei a 1.850.331 euro, la care se adaugă sumele necesare acoperirii impozitelor şi taxelor datorate şi plătibile pe teritoriul României.

Participarea totală estimată a părţii române la acest proiect este de 3,87 milioane euro, sumă ce va fi alocată din bugetul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor.
"Au fost parcurse toate etape privind acordarea împrumutului. Creditul este în acest moment operabil, se poate face prima tragere", a afirmat ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor, Sulfina Barbu.

Aplicarea prevederilor acestui acord de împrumut se va realiza de către Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor. Contractarea lucrărilor ce urmează să fie realizate se va face prin utilizarea şi respectarea procedurilor interne de achiziţii publice aplicabile în aceste cazuri.

Împrumutul este acordat în condiţii avantajoase pentru România: finanţarea proiectului este în proporţie de 80% pe o perioadă de 20 de ani cu 5 ani perioadă de graţie şi subvenţionarea dobânzii din Fondul Fiduciar Selectiv.

Pentru a urgenta începerea lucrărilor, în şedinţa de astăzi Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 12 obiective de investiţii cuprinse în Proiectul de refacere şi consolidare a proiectului de refacere şi consolidarea lucrărilor hidrotehnice din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Lucrările constau în principal în închiderea liniilor de apărare distruse de inundaţii şi refacerea sau punerea în siguranţă a construcţiilor hidrotehnice care asigură evacuarea apelor din acumulările nepermanente (descărcători de suprafaţă, goliri de fund, bazine disipatoare).

"La executarea lucrărilor de consolidare s-au luat în calcul debitele înregistrate în timpul inundaţiilor din această primăvară. Cetăţenii trebuie să ştie că indiferent ce se va întâmpla, nu sunt în pericol", a explicat ministrul mediului.

Ministrul Sulfina Barbu a precizat că ministerul a organizat deja licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi contractele vor fi semnate la începutul săptămânii viitoare. Realizarea lucrărilor va dura trei luni.

Pentru atribuirea lucrărilor 38 de firme au ridicat caietele de sarcini, dintre care 20 au participat la licitaţie iar 4 societăţi au fost selectate pentru toate cele 12 lucrări.
Inundaţiile din această primăvară au distrus, în Banat, 17 construcţii hidrotehnice cu rol de apărare, 8.845 de gospodării şi anexe, 75 de obiective social-economice, căi de comunicaţii, poduri, podeţe şi au fost inundate 34.000 de ha teren agricol.

Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro