Importanta studiului geotehnic pentru reusita unei lucrari de constructii

Importanta studiului geotehnic pentru reusita unei lucrari de constructii

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
1487

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Studiul geotehnic a fost si va fi la baza oricarui tip de constructii. La propriu si la figurat, orice constructie este in contact cu masivul de pamant, generic denumit teren de fundare.Daca necesitatea cunoasterii unor date despre terenul de fundare este unanim recunoscuta si stabilita prin legislatia tehnica, volumul si complexitatea acestor date nu mai sunt, din pacate, respectate, in pofida faptului ca exista prevederi legale in acest sens.

Este evident ca aceste date geo­tehnice sunt cele care vor genera siguranta si stabilitatea viitoarelor constructii. Vreau sa subliniez, insa, ca Studiul geotehnic nu reprezinta singura documentatie geotehnica necesara in domeniul constructiilor, desi probabil este cea mai cunoscuta. Exista, de asemenea, prevazuta de legislatie documentatia “Expertiza geotehnica”, generata de diferite situatii, ca si documentatia “Proiect geotehnic”, cu referire la solutiile de fundare (de suprafata sau adancime) pe terenuri naturale sau imbunatatite, la solutiile de sustinere si consolidare a masi­velor de pamant, la solutiile de executie a rambleurilor si debleurilor, a ancorajelor, la verificarea terenurilor si fundatiilor fata de actiunea apei, la stabilitatea generala etc.

Pentru recunosterea importantei Proiectului geotehnic este inca nece­sar sa insistam si sa existe preve­deri legale, inclusiv obligatia de verificare tehnica la exigenta. In momentul in care ai nevoie de o firma specializata in acest domeniu dar nu vrei sa apelezi la firmele de pe stalpii de lumina, pe Euforaje.ro Studii geotehnice va sunt prezentate firmele ce executa astfel de servicii intr-un mod profesionist. Astfel aveti siguranta ca firme la care apelati este de incredere si va ofera solutiile necesare.