Importanta alegerii unui hidrofor bun pentru gospodarie

Importanta alegerii unui hidrofor bun pentru gospodarie

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
943

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Una din cele mai importante aplicatii din gospodariile situate in zonele in care accesul la canalizare nu exista, este hidroforul. Lipsa canalizarii din zonele rurale, dar si din zonele urbane poate crea foarte mari dificultati celor care doresc sa se mute intr-o casa la tara, sa isi amenajeze o gospodarie cu gradina si cu animale, sau simpla.

Chiar daca exista in curte un put sau o fantana, caratul galetilor cu apa nu este decat o solutie temporara, extrem de ineficienta si un efort in plus de care oamenii se pot lipsi, din fericire, exista un dispozitiv care ajuta la alimentarea casei cu apa curata, oricat de mare ar fi aceasta. Magterm ofera hidrofoare accesibile la cel mai bun raport calitate-pret, conform cerintelor si necesitatilor clientilor.

Ce este hidroforul si cat de important este acesta in gospodarie?

Hidroforul este un sistem automatizat care permite utilizatorilor sa extraga apa dintr-o retea subterana pentru a o redistribui dupa propriile nevoi, sub o presiune constanta. Hidrofoarele pot fi folosite de asemenea pentru a trage apa din mai multe tipuri de retele, de la simple conducte, la puturi de apa adanca.

Un hidrofor va indeplini doua procese simultan, si anune aspirarea apei din sursa subterana si refularea, si anume transmiterea apei catre robinetii instalatiei sanitare. Apa va fi extrasa cu o pompa si introdusa intr-un vas de expansiune de unde refuleaza in tevile casei, catre robineti. Hidroforul este compus din pompa, furtun de absorbtie, dintr-un vas de expansiune, presostatul ce are rolul de a masura si de a controla presiunea apei din circuit, din manometru, racordul cu cinci cai si racordul antivibrant.

Tipuri de hidrofoare – care este cel mai potrivit gospodariei?

Pentru a decide ce tip de hidrofor este necesar in locuinta, este important ca potentialii cumparatori sa cunoasca adancimea sursei de apa. pentru adancimi de 8-9 metri este necesar un hidrofor cu pompa de suprafata, pentru adancimi mai mari de 8-9 metri este nevoie de un hidrofor cu pompa cu ejector, in timp ce pentru adancimi de peste 25 de metri va fi nevoie de un hidrofor cu pompa submersibila.

Hidroforul se amplaseaza fie in garaj, in subsol, pe o suprafata plana, pentru ca trebuie sa fie fixat cu dibluri. Montarea hidroforului poate fi facuta teoretic si de catre cumparatorii care nu au cunostinte in domeniu, dar este de preferabil sa cheme un specialist in domeniu.

Aplicatiile hidrofoarelor


Hidroforul este un dispozitiv foarte important pentru orice locuinta, acesta reusind sa rezolve problemele de alimentare cu apa a locuintelor individuale. Hidroforul se foloseste, asadar, pentru alimentarea cu apa a locuintelor individuale care nu sunt racordate la reteaua de distributie a apei potabile, pentru a asigura necesarul de debit si de presiune a locuintelor racordate la reteaua de distributie a apei care are debite si presiuni care variaza, dar si pentru sistemele de alimentare cu apa in cazul unor cladiri rezidentiale si spalatorii auto.

Mai mult decat atat, hidroforul se foloseste pentru transversarea apei curate si pentru irigarea cu costuri reduse a gradinii, peluzei, in cauzl locuintelor racordate la reteaua de distributie.

Autor