Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Iluminatul holului - 5 reguli si idei creative

Iluminatul holului - 5 reguli si idei creative

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
516

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Felul in care folosesti sursele de lumina in locuinta reprezinta un aspect important, deoarece acestea pot schimba in mod semnificativ atmosfera din interior. Corpurile de iluminat sunt obiecte esentiale nu doar pentru design, ci si pentru ambianta generala. Din acest motiv, holul de la intrare are, un rol esential, fiind primul spatiu care te intampina in casa. Iluminarea de aici trebuie sa satisfaca atat cerinte de ordin estetic, dar mai ales functional.

Iti prezentam mai jos cateva reguli si idei creative de care sa tii cont atunci cand proiectezi iluminatul pentru culoarele din casa, indiferent care ar fi forma sau marimea acestora.

1. Foloseste echilibrat iluminarea in holul de la intrare


De multe ori, vestibulul de la intrare sau alte coridoare interioare din locuinta nu beneficiaza de lumina naturala, ori ea ajunge aici prin incaperi adiacente. De aceea, este important sa distribui sursele luminoase in asa fel incat sa creezi in oricare din astfel de spatii unele calde si primitoare, fara insa o iluminare in exces. Foloseste corpuri de iluminat pentru interior care sa ofere echilibrul necesar si nivelul potrivit de iluminare ambientala. Acestea trebuie sa creeze intr-un hol atmosfera potrivita, adica sa fie suficient de puternice incat sa invioreze spatiul, fara a fi deranjante pentru ochi.

2. Apeleaza la surse de lumina diferite pentru punctele cheie ale holului


O alta regula importanta de care sa tii cont atunci cand proiectezi iluminarea holului de la intrare este sa distribui surse in punctele cheie ale acestei incaperi, care prin compensare sa ofere un nivel optim de lumina in tot spatiul. In acest sens, conteaza sa amplasezi spoturi luminoase, de exemplu, deasupra oglinzii in care te privesti la iesirea din locuinta. Alte zone functionale, care trebuie sa beneficieze si ele de iluminat corespunzator la nevoie, sunt cele in care sunt plasate suportul de chei, contorul electric sau routerul pentru Internet. Aici poti instala cu usurinta aplice, sau alte corpuri discrete de perete.

3. Utilizeaza corpuri de iluminat care nu incarca spatiul


Pentru a te bucura de o atmosfera primitoare inca de la intrarea in locuinta, foloseste corpuri de iluminat care nu incarca spatiul si care nu sunt deranjante pentru ambientul general. De exemplu, intr-un coridor mic si ingust poti utiliza plafoniere de tavan, sau aplice practice de perete, care permit ca intraega zona sa fie frumos evidentiata. Daca, in schimb, vestibulul este mare si de forma patrata, un lampadar inalt cu brat rotund, de tip arcada, va oferi iluminarea eleganta de care este nevoie deasupra unei masute cu fotolii sau a unei canapele.

4. Tine cont de configuratia holului


Un aspect important de care sa tii cont in privinta iluminarii holului este si configuratia acestuia. Intr-un spatiu de forma patrata de exemplu, o idee creativa si eleganta este sa instalezi un sistem de spoturi incastrate in tavan, la o distanta suficient de mare de colturile acestuia incat lumina sa cada doar deasupra zonei centrale a incaperii. Spoturile pozitionate atent, sau aplicele care sa directioneze fluxul luminos astfel incat sa creeze impresia unui spatiu mai generos, sunt in schimb solutii excelente pentru coridoare lungi si inguste. In acest sens, ele trebuie sa se regaseasca in colturi, dar si orientate inspre oglinda, pentru a beneficia si de reflexia ce provine de la aceasta.

5. Amplaseaza intrerupatoare in mai multe locuri


Pentru a te bucura de un hol iluminat corespunzator, dar si pentru accesibilitate si confort, amplaseaza intrerupatoarele in mai multe puncte strategice de aici, dar si la indemana de exemplu in living sau in bucatarie. Acest lucru trebuie avut in vedere inca de la inceputul proiectarii sau reconfigurarii spatiului. O alta idee utila, care te va ajuta si sa economisesti energie, este sa apelezi la variatoare care permit relararea nivelului de luminozitate, ori la lampi cu senzori de miscare.

Tinand cont de toate aceste idei si solutii, te poti bucura de o iluminare cat mai eficienta si placuta in culoarele de acces din locuinta, si mai mult, vei avea controlul eficient asupra fiecarei surse de lumina de aici.

Sursa foto: unsplash.com/photos/xJ14RuLV9zI

Filtre

Categorie articol: Instalatii