Hale metalice pentru agricultura

Hale metalice pentru agricultura

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
1973

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Agricultura este unul dintre domeniile de baza ce sustine economia unei tari. Pentru a sustine acest domeniu este nevoie si de o infrastructura potrivita, iar acest lucru poate fi realizat prin construirea de hale agricole. Halele metalice agricole sunt asemanatoare cu cele industriale, dar sunt proiectate sa indeplineasca toate cerintele specifice domeniului agricol, oferind maximul de flexibilitate pentru toate activitati necesare.

Structura tipica pentru o astfel de constructie este realizata din profile metalice de tip I sau H, table groase si elemente auxiliare. De asemenea, tabla zincata cutata reprezinta o varianta ideala pentru constructia de pereti sau acoperisuri hale utilizate pentru depozitare produse agricole, garaje parcare utilaje agricole sau spatii de productie. Gama de hale agricole poate cuprinde atat unitatile de stocare, insa se poate ramifica si in ceea ce priveste productia.

Halele destinate utilajelor agricole sunt spatii putin incalzite, dar in acelasi timp trebuie pastrat sub control condensul. De asemenea spatiile interioare si distantele dintre stalpi trebuie foarte bine gandite pentru ca utilajtele pot fi de dimensiuni mari ( combine, tractoare mari, etc).

Cele utilizate pentru depozitarea cerealelor au nevoie de inaltimi mari si o ventilatie naturala permanenta. Halele sunt neizolate dar in acelasi timp trebuie sa nu apara condensul. Pentru asta se folosesc panouri speciale (care pe partea interioara au o membrana care absoarbe condensul), coama este ventilata si la pereti se lasa o fanta pentru circulatia aerului.

Halele folosite pentru depozitare de legume-fructe necesita sa fie foarte bine izolate, circulatia aerului trebuie sa nu aiba multe obstacole (se raceste aerul si se introduce in cladire cu putere si trebuie sa ajunga uniform peste tot).

Alegerea halelor metalice are urmatoarele avantaje:
– in comparatie cu o structua realizata din beton, o hala metalica are avantajul ca poate fi extinsa cu usurinta
– deoarece majoritatea partilor componente sunt alcatuite din prefabricate, timpul de constructie se reduce semnificativ
– structura de rezistenta a constructiilor este realizata din profile metalice care confera o greutate redusa constructiei, fapt care conduce la reducerea cheltuielilor si la o manipulare usoara.