Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Firmele de constructii isi pot compensa datoriile la stat

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
3226

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Firmele de constructii implicate in refacerea infrastructurii sau in lucrari hidro determinate de inundatii pot sa solicite compensarea datoriilor la bugetul de stat, scadente pana la 31 decembrie 2005, cu valoarea lucrarilor sau serviciilor prestate, potrivit proiectului legii bugetului adoptat de Guvern si trimis Parlamentului pentru dezbatere.

Obligatiile bugetare care pot fi compensate de firmele implicate in inlaturarea efectelor inundatiilor din acest an nu includ impozitul pe veniturile din salarii. Firmele vor fi stabilite prin ordin al ministrului care coordoneaza activitatea institutiei publice beneficiare sau prin hotarare a consiliului local sau judetean.

Institutia publica beneficiara va confirma efectuarea lucrarilor si valoarea acestora, cu avizul ministrului, a primarului sau a presedintelui consiliului judetean.

"Este o dorinta pe care o avem de multa vreme, in conditiile in care firmele se confrunta cu probleme legate de obligativitatea de a plati TVA-ul inainte de a incasa facturile. Din aceasta cauza, foarte multe firme au datorii. Acelasi lucru se intampla si cu profitul. Se plateste impozit pe profit fara sa aiba profit", ne-a declarat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Liviu Daschievici.

Totusi, potrivit legislatiei actuale, pentru a participa la o licitatie pentru fonduri publice cum sunt cele destinate refacerii infrastructurii, o firma nu trebuie sa aiba datorii la stat. çntrebat daca vor exista si firme cu datorii la stat care vor participa la licitatii pentru fonduri publice, presedintele ARACO ne-a raspuns ca "datoriile firmelor de constructii catre stat sunt din cauza unor creante pe care firmele le au tot la stat".

La randul lui, directorul general al ARACO, Marin Cristea, a declarat pentru Mediafax ca "majoritatea firmelor sunt blocate pentru ca au de incasat bani in contul unor lucrari efectuate, care ar trebui sa fie platite din fonduri publice.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/