Ferestrele cu geam termopane - Avantaje si dezavantaje

Ferestrele cu geam termopane - Avantaje si dezavantaje

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
1518

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Principalele avantaje ale ferestrelor cu geam termopan sunt:
Eficienta energetica: Structura ermetica a acestui tip de ferestre are efect de izolatie termica - reduce trecerea caldurii spre interior sau spre exterior. Astfel va fi nevoie de o cantitate mai mica de energie pentru incalzirea sau pentru racirea camerei, fapt ce se traduce prin consumuri energetice mai mici. Adaugarea unui al treilea sau chiar al patrulea strat de sticla va creste si mai mult rata de izolare a ferestrelor. Fiecare strat de sticla suplimentar retine o cantitate considerabila din caldura care trece prin el, astfel ferestrele vor reprezenta adevarate bariere pentru temperaturile ridicate din timpul verii.

Limiteaza condensul: Umezeala ajunsa pe suprafata geamului va crea in timpul iernii portiuni acoperite cu gheata. Acest lucru va raci locuinta, iar dumneavoastra veti fi obligat sa folositi tot mai des instalatia de incalzire.

Diminuarea sunetelor: Ferestrele cu termopane izoleaza mult mai bine din punct de vedere fonic, formand un perete intre casa si mediul natural din exterior.

Securitate: Acest tip de fereastra este mult mai greu de fortat decat ferestrele clasice, cu un singur panou; in consecinta, el sporeste siguranta casei dumneavoastra. Din cauza faptului ca sunt mai ferme si mai etanse decat alte tipuri de ferestre conventionale, este mai putin probabil ca acestea sa poata fi deschise din exterior.

Protejeaza mobilierul: Aceste ferestre pot reduce razele solare si caldura excesiva care intra in camera prin geamurile clasice. Acest lucru va poate ajuta sa reduceti degradarea tablourilor, mobilierului, covorului si a altor lucruri pretioase din locuinta.

Dezavantajele ferestrelor cu geam termopan:
Nu pot fi reparate: Spatiul dintre cele doua geamuri de sticla este umplut cu aer. In cazul in care acestea nu sunt perfect ermetice, umezeala poate patrunde in interior. Odata asamblate, geamurile respective nu pot fi desfacut si montate din nou. In acest caz, fereastra va trebui inlocuita.

Pastreaza caldura: Pe parcursul lunilor de iarna, avantajul mentinerii caldurii este un beneficiu, insa in timpul lunilor de vara, captarea caldurii solare in casa dumneavoastra poate duce la obtinerea unei camere aride si sufocante. O multime de proprietari instaleaza folie speciala pe ferestre pentru a impiedica patrunderea caldurii, dar aceasta caracteristica adaugata va va costa niste bani in plus.

Nu sunt o alegere buna pentru casele vechi: Ferestrele cu geam termopan sunt moderne; In consecinta, ele pot intra in discordanta cu vechile stiluri arhitecturale. In plus in cazul in care un proprietar decide sa nu inlocuiasca toate ferestrele casei, aspectul locuintei va avea de suferit.

Deci, iata cateva motive pentru a alege astfeld e ferestre pentru casa dumneavoastra. Fiti atent in alegerea tipului corespunzator pentru a fi complet siguri ca este ceea ce se potriveste locuintei.