Energia Viitorului

Detalii

Categorie
Targuri/expozitii
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Vizualizari
2830

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Echipamente si instalatii din domeniul energiei eoliene si solare, instalatii de incalzire ce functioneaza prin utilizarea de biomasa, echipamente de producere a biogazului si de ecologizare. Pe toate le veti putea gasi la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, la cea de-a cincea ediție a expozitiei „Energia Viitorului". Evenimentul va avea loc in perioada 9-11 iunie, in organizarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Ediția din acest an reunește companii de profil din țara și strainatate, care vor expune o gama larga de sisteme si echipamente de valorificare a energiei solare, eoliene, geotermale si pe baza de biomasa, sisteme si echipamente de eficientizare a energiilor conventionale, sisteme si echipamente de ecologizare și reducere a poluarii.

„Energia viitorului" are un public target mai sofisticat, dar timisorenii au dovedit si la editiile anterioare ca sunt interesati de acest domeniu.

Expozitia se adreseaza cu prioritate proiectantilor, arhitectilor si constructorilor care doresc sa implementeze noile surse de energie, consumatorilor care cauta noi posibilitati de reducere a cheltuielilor privind energia, intreprinzatorilor in cautare de solutii eficiente de gestionare a propriilor sisteme energetice si autoritatilor administratiei publice.

In acest an evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului „Energie regenerabila – cooperarea in afaceri pentru un viitor mai bun", implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, finanțat de Uniunea Europeana.

Prin proiect, la expoziție vor participa zece companii maghiare care activeaza in domeniul sistemelor și echipamentelor de valorificare a energiilor neconvenționale, iar seminariile și conferințele vor fi susținute de lectori maghiari și romani.

Tot in cadrul expozitiei se va semna un acord de colaborare intre clusterul ARCH ENERG (Ungaria) și clusterul ROSENC Romania – primul cluster de energii regenerabile din țara.

In paralel cu Energia Viitorului, la Centrul de Afaceri se va desfasura in aceeași perioada și locație și Salonul Regional al Cercetarii, organizat sub egida Autoritații Naționale pentru Cercetare Științifica. Vor participa peste 20 de institute de cercetare și instituții de invațamant superior din țara.

Orarul de vizitare al expozitiei „Energia Viitorului" este de joi pana sambata, intre orele 11-19. Intrarea este gratuita.