Eleganta si confort: baterii termostate - alegerile perfecte pentru tine

Eleganta si confort: baterii termostate – alegerile perfecte pentru tine

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
973

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fluctuatii nedorite intre apa calda si cea rece? Fie ca este vorba de robinetii de la dus sau de la chiuveta, cu siguranta nu este o situatie dorita. Ca pentru majoritatea problemelor, exista deja o rezolvare. Sfatul specialistilor: optati pentru baterii termostatate. Robinetii termostatati au rolul de a echilibra presiunea si temperatura din conducte, pentru a garanta ca apa furnizata este la temperatura dorita, imediat dupa rotirea robinetului.

Avantajele acestor baterii termostate

Avantajele aduse de sistemele de baterii termostatate se refera, in principal, la scopul lor utilitar. Indiferent de tipul de design al baii, puteti opta pentru acest tip de baterii, pentru a beneficia de confort maxim.

Siguranta - Un buton discret de blocare de pe capul termostatic limiteaza temperatura debitului instant de apa pana la maximum 3° C. Manipularea butonului de blocare este prea dificila pentru copii, astfel incat riscul de oparire este eliminat.

Comoditate - mixerele termostatice vor menține temperatura pre-selectata a apei, permițându-va sa va relaxați și sa va bucurați de duș. Daca doriți sa opriți apa (de exemplu pentru a șampona parul), termostatul va regla automat temperatura in momentul repornirii debitului.

Economisiti apa si energie - Temperatura necesara este setata automat, iar intarzierea este minima. Astfel, termostatul limiteaza cantitatea de apa irosita in situatiile in care se asteapta incalzirea.

In plus, bateriile termostatice nu sunt controlate de o parghie, ci de capete speciale de comanda care sunt asigurate impotriva miscarilor nedorite. Asadar, se elimina total situatiile in care se apasa in mod accidental maneta in timpul dusului si schimbarea temperaturii apei. Cresterea temperaturii peste 38° C este simpla si se poate face oricand, prin apasarea butonului de blocare.

Ce este un mixer termostatic de dus?

Un mixer termostatic mentine o temperatura exacta a apei, pe toata durata dusului. Va protejeaza de orice schimbari bruste ale alimentarii cu apa a dusului, astfel incat chiar daca va exista un alt consumator simultan, temperatura apei de la dus va ramane neschimbata.

Cum functioneaza un mixer termostatic?

Supapa termostatica amesteca apa calda si rece la temperatura pre-selectata si reactioneaza instantaneu, la orice schimbare a presiunii sau temperaturii alimentarii cu apa, prin reajustarea amestecului de apa calda si rece. Daca exista o defectiune in alimentarea cu apa rece, supapa termostatica se va opri automat.

Fiind un tip fiabil de configurare a dusului, o baterie termostata asigura un control precis asupra temperaturii si debitului. In plus, cu o caracteristica de siguranta impotriva arsurilor, aceste tipuri de baterii aduc un plus de siguranta si confort.

Tipuri de supapa termostatica de dus

Supapa de bara

Usor de montat, fabricata din plastic ABS si alama pentru durabilitate, supapa este fixata pe bara dusului. Poate avea un finisaj cromat, un mecanism usor de prindere si butoane pentru controlul temperaturii.

Valva expusa

Daca sunteti in cautarea unui design putin mai mic, supapa de dus termostatic expusa minimalist va permite sa comutati intre doua iesiri, de exemplu un dus deasupra capului si un receptor. Aceasta este cunoscuta ca o supapa expusa, deoarece lucrarile stau in afara peretelui.

Baterii-lux - alegerea potrivita in orice situatie

Amenajarea si decorarea baii este, poate, una dintre cele mai minutioase operatiuni. De cele mai multe ori este recomandat sa apelam la ajutor de specialitate, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Echipa Baterii-lux recomanda alegerea mobilierului si accesoriilor pentru baie tinand cont de o serie de coordonate, cum ar fi: dimensiunea incaperii, stilul abordat, bugetul disponibil cat si alte particularitati.

Pentru a va face o idee despre modelele de baterii termostatate existente pe piata, va invitam sa accesati magazinul online baterii-lux.ro

Autor

Filtre

Categorie articol: Instalatii