Eficienta podurilor din otel

Eficienta podurilor din otel

Detalii

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1488

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Constructiile reprezinta cea mai mare piata pentru cererea de otel, cu multe segmente diverse si complexe. Otelul ofera solutii sustenabile, durabile si rentabile de proiectare pentru ingineri, arhitecti, constructori si altor profesionisti din sectorul constructiilor.

Un pod de otel este o structura impresionanta vizual, o trasatura definitorie in peisaj. De asemenea, poduri metalice sunt durabile, rentabile si ofera usurinta de intretinere si de constructie. Avantajele structurale ale utilizarii otelului includ rezistenta ridicata si greutate redusa, ceea ce inseamna fundatii si costuri de montaj mai mici.
Otelul este intr-adevar, potrivit pentru majoritatea gamei de deschideri, dar mai ales pentru deschideri mai mari. Podurile din otel sunt clasificate in functie de:

- tipul de trafic sustinut
- tipul sistemului structural principal
- pozitia carosabilului in raport cu sistemul structural principal.

Pentru realizarea unui pod sunt parcurse, in relatie de interconditionare, doua etape principale distincte:
1. etapa de conceptie a structurii de rezistenta;
2. etapa de executie a proiectului.

Acestor etape de baza care au legatura cu realizarea propriu-zisa a structurii, se alatura o succesiune de etape care vizeaza functionalitatea structurii pe durata de exploatare prezumata, constand in urmarirea comportarii in timp, lucrarile de intretinere,si daca este cazul, lucrarile de consolidare, in situatia modificarii conditiilor de trafic sau a altor cauze obiective.

Utilizand otelul, podurile construite pot fi de 4-8 ori mai usoare decat podurile din beton.

Alegera unui grad potrivit de otel pentru constructia unui pod necesita o evaluare corecta a standardelor produselor si o intelegerea mai multor aspecte, printre care:
- proprietatile materialului
- cerintele de proiectare
- disponibilitatea si costul otelului
- specificatiile produsului.

Otelul utilizat pentru constructia de poduri are scoruri bune cu privire la toate masurile de sustenabilitate si ofera o gama larga de beneficii care se adreseaza prioritatilor economice, de mediu si sociale.