Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc. si suport clientului pentru o promovara de calitatea in mediul online si SEO
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Echipamentele de protecție și proprietățile electrostatice

Echipamentele de protecție și proprietățile electrostatice

Detalii

Social links
Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
2365

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Se creează adesea o confuzie între termenii antistatic și ESD atunci când se vorbește despre echipamente de protecție. Deși amândoi se referă la rezistența la contact, iar unul îl cuprinde pe celălalt, a deduce ca este la fel și invers este greșit! Există diferențe fundamentale între cei doi termeni. Ești confuz? Și eu am fost la început, dar fii fără griji, explic în continuare.

Echipamentele de protecție cu proprietăți antistatice


Să luăm drept exemplu incaltamintea de protectie, componentă importantă a echipamentului de protecție. Aceasta face puntea de legătură între corp și sol, prin intermediul ei descărcându-se energia electrostatică. Standardul aplicabil încălțămintei de protecție este EN ISO 20345, în care se specifică o varietate de cerințe, printre care proprietățile electrostatice, clasificate astfel: conductive, antistatice, izolatoare. Toate articolele din clasa de protecție S și O trebuie să aibă proprietăți antistatice. Un pantof este antistatic dacă rezistența de contact măsurată este între 100 kiloohm (105 ohm) și 1 gigaohm (109 ohm). Conform standardului, dacă rezistența scade sub acest nivel înseamnă că este conductiv, pe când dacă îl depășește înseamnă că este izolant. Scopul echipamentelor de protecție cu proprietăți antistatice este evitarea încărcării electrostatice, aspect esențial pentru a preveni electrocutarea atunci când se lucrează cu echipamente electrice sau în proximitatea materialelor inflamabile.

Echipamentele de protecție și ESD


Care este treaba cu ESD? Evitarea încărcării cu energie electrostatică nu este singura preocupare din industriile lucrative. În fiecare zi folosim echipamente de protectie foarte scumpe care trebuie protejate la rândul lor de aceste descărcări controlate. Aici intră în joc un alt standard - electrostatic discharge (ESD): EN 61340-5-1 protecția echipamentelor electronice față de fenomenul electrostatic. Pragul inferior al rezistenței la contact este la 100 kiloohm, iar cel superior la 35 megaohm, ceea ce în exemplul cu încălțăminte de protecție înseamnă că orice articol conform ESD (rezistență la 35 megaohm) are și proprietăți antistatice. Ce scade sub această valoare, deși beneficiază de proprietăți antistatice, nu are și avantajele ESD. Echipamentul ce oferă protecție ESD este însoțit de o pictograma galbenă. Dacă, spre exemplu, bocancii de protecție S1 pe care îi vânezi nu prezintă acest simbol, înseamnă că nu au decât proprietăți antistatice de bază.

O serie de factori pot influența rezistența antistatică a echipamentelor de protecție


Pe de-o parte, deși încălțămintea poartă simbolul ESD, este posibil ca aceasta să nu treacă anumite teste riguroase. Proprietățile acesteia pot fi afectate de factori precum: umiditatea, gradul de uzură al tălpii sau înlocuirea branțului. Mănușile ESD sunt și ele afectate de uzura (subțierea fibrelor) și eventuale cicluri de spălare.

Pe Tresa.ro găsești echipamente de protecție certificate ESD pentru o multitudine de aplicații, iar echipa noastră de specialiști este pregătită să îți ofere consultanță în vederea alegerii celei mai potrivite perechi de pantofi de protecție, mănuși sau halat de lucru ESD.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/