Echipamente pentru securitate și siguranță la locul de muncă, în condiții de temperatură scăzută

Echipamente pentru securitate și siguranță la locul de muncă, în condiții de temperatură scăzută

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 zile si 17 ore
Vizualizari
37

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un plan amănunțit de securitate și sănătate la locul de muncă ar trebui să includă pași pentru a proteja lucrătorii de pericolele legate de frig. Acest lucru este deosebit de important pentru lucrătorii din industria serviciilor, transporturilor, construcțiilor și agriculturii. Expunerea la frig poate fi o situație inconfortabilă și potențial periculoasă.

Ce ar trebui să facă angajatorii?


În primul rând, aceștia ar trebui să instruiască și lucrătorii pentru a preveni, recunoaște și trata bolile și rănile legate de frig. Această formare ar trebui să fie prezentată într-o limbă pe care toți lucrătorii o înțeleg. Să reducă timpul petrecut de muncitori într-un mediu rece, aceștia vor munci alternativ înăuntru și în afara locului de muncă. Să ofere acces la zonele calde și să încurajeze lucrătorii să ia pauze în acele zone. De asemenea, să amenajeze un loc pentru ca lucrătorii să se schimbe de hainele ude. Să păstreze o trusă de prim ajutor stocată și să asigure că includ un termometru medical și de mediu în dotările spațiului de lucru. Să furnizeze echipament adecvat pentru vreme rece, cum ar fi căciuli și cizme, pentru lucrul în medii reci. Nu uita de îmbrăcămintea de protecție împotriva vântului. Cele mai bune variante le poți găsi la magnasafety. Este foarte important ca aceștia să acorde asistență medicală promptă lucrătorilor care prezintă semne de boală sau rănire cauzate de frig.

Ce ar trebui să facă angajații?


Pentru a se proteja de temperaturile scăzute, angajații ar trebui să ia pauze regulate pentru a se încălzi, să monitorizeze starea fizică a lor și a colegilor de muncă, să se hidrateze corespunzător, să mănânce alimente bogate în carbohidrați și să evite atingerea metalelor reci sau a suprafețelor umede cu pielea goală.

Ce trebuie să știi?


Cea mai importantă este instruirea angajaților despre cum să se îmbrace corespunzător în condiții de frig, pe lângă monitorizarea acestora și oferirea unui loc de încălzire cu băuturi calde. Ori de câte ori este posibil, programează munca pentru cea mai caldă parte a zilei. O altă opțiune este utilizarea încălzitoarelor. Lucrătorii ar trebui să aibă mănuși, pălării, șosete, jachete și pături accesibile și un termos sau un recipient cu ceva fierbinte de băut. De asemenea, ar trebui să evite să atingă orice metal cu pielea goală.

Multe dintre recomandările pentru a ajuta la prevenirea stresului la frig implică îmbrăcăminte și echipament individual de protecție. Experții spun că îmbrăcămintea stratificată oferă o izolare mai bună, deoarece le permite lucrătorilor să îndepărteze straturile dacă devin prea calde sau dacă îmbrăcămintea se udă. Un strat exterior impermeabil este important atunci când lucrezi într-un mediu umed și rece, iar acest strat ar trebui să asigure ventilație pentru a preveni supraîncălzirea. Pentru straturile mijlocii, se recomandă lână sau material sintetic, pentru a oferi izolație chiar și atunci când este ud, în timp ce un strat interior de lână, mătase sau un material sintetic precum polipropilena este ideal pentru a menține umezeala – inclusiv transpirația – departe de corp.

Asigură-te că hainele nu sunt prea strâmte, deoarece îmbrăcămintea strânsă poate împiedica circulația sângelui. Încălțămintea trebuie să fie izolată și impermeabilă. Șosetele sunt, de asemenea, foarte importante. Dacă șosetele sunt prea groase, își pot pierde proprietățile izolante dacă sunt comprimate în interiorul încălțămintei și vor face încălțămintea strânsă, posibil încetinind fluxul de sânge către picioare și degete. În schimb, dacă șosetele sunt prea subțiri, lucrătorii sunt expuși frigului.