Echipamente de protecție folosite în construcții

Echipamente de protecție folosite în construcții

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
1550

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cauza principală a dizabilităților la nivel global o constituie vătămările la locul de muncă. Potrivit Organizației Internaționale a Muncii, 270 de milioane de accidente la locul de muncă au loc anual. Angajații din domeniul construcțiilor au o șansă de 1 din 300 de a muri în timp ce se află la locul de muncă, iar probabilitatea de a suferi handicapuri prin vătămare este mult mai mare decât în alte industrii. În fruntea listei sunt accidentele din șantierele de construcții care, în majoritatea cazurilor, au ca rezultat un număr considerabil de decese.

Căderile reprezintă, de asemenea, un procentaj mare din numărul total de accidente și decese în rândul lucrătorilor din construcții. În general, accidentele de pe șantierele de construcții determină dureri, suferințe, productivitate redusă și scăderea calității vieții. În medie, accidentele în construcții care provoacă dizabilități permanente reduc capacitatea lucrătorilor cu 37%.

În mod surprinzător, în majoritatea țărilor în curs de dezvoltare, considerațiile privind sănătatea și siguranța în construcții nu reprezintă o prioritate, iar utilizarea de echipamente de protecție în construcții este considerată o povară. În unele cazuri, utilizarea de echipamente de lucru și protecție poate duce la scăderea productivității și disconfort. În afară de aceasta, calitatea produselor poate scădea, datorită frecvenței crescute a erorilor. Totuși, folosirea de echipamente de protecție în construcțiia devenit o obligativitate la nivel internațional.

Îmbrăcămintea de protecție include pantaloni, salopete, veste, impermeabile, reflectorizante sau multinorm pentru construcții, pentru vară sau iarnă. O altă categorie constă în îmbrăcăminte de lucru construcții și include geci, jachete, bluze, halate și combinezoane. Toate acestea protejează împotriva pericolelor specifice, cum ar fi praful, gazele, energia electrică, flăcările, razele radioactive, căldura, umiditatea și așa mai departe.

Materialul utilizat și designul sunt determinate de scopul de protecție. Îmbrăcămintea pentru vreme rece oferă cel mai înalt nivel de izolare termică și rezistență la vânt. Se face o distincție între îmbrăcăminte împotriva frigului până la -5 °C și îmbrăcăminte împotriva frigului de la -5 °C, cea din urmă fiind îmbrăcăminte specială pentru protecție la frig. Îmbrăcămintea reflectorizantă este utilizată pentru depistarea rapidă a persoanelor în timpul zilei sau al nopții, atunci când se lucrează în vecinătatea drumurilor publice, lângă șine sau pe șantiere.

Desigur, să nu uităm de categoria încălțăminte de protecție din construcții. Timp de mulți ani, inserțiile metalice și nemetalice au devenit indispensabile pentru a garanta rezistența la perforare. Ambele tipuri de inserții sunt justificate și oferă protecție împotriva riscurilor de perforare, dar fiecare prezintă diferite avantaje sau dezavantaje suplimentare. Inserțiile metalice sunt mai puțin afectate de forma obiectului ascuțit sau a pericolului, dar datorită limitărilor de tehnologie nu acoperă întreaga suprafață inferioară a încălțămintei. Inserțiile nemetalice pot fi mai ușoare, mai flexibile și oferă o arie de acoperire mai mare comparativ cu inserțiile metalice, dar rezistența la perforare poate varia mai mult în funcție de forma obiectuluiascuțit sau a pericolului.

De la faza de construcție până la funcționare și ocupare, clădirile parcurg multe etape ale tranziției. Există cerințe diferite la fiecare etapă care trebuie să fie luate în considerare și planificate, deci este important să se revizuiască permanent abordările privind sănătatea și siguranța, în conformitate cu cele mai recente practici din industrie împotriva provocărilor unice ale unei clădiri. Fiecare persoană care efectuează lucrări la înălțime trebuie să fie complet pregătită, calificată și echipată cu echipamente de lucru la înălțime.

Revenind la ceea ce spuneam mai devreme, confortul este deosebit de important pentru acceptarea și folosirea de echipamente de protecție în construcții deoarece acestea trebuie purtate pe parcursul multor ore în timpul muncii fizice dure în cea mai mare varietate de condiții climatice și fizice. De aceea, aveți grijă să faceți alegerea potrivită pentru angajații dvs, indiferent de șantier și de proiectul în construcții!

Așadar, ProWear vă invită să vă uitați peste colecția noastră de echipamente de protecție.

Filtre

Categorie articol: Diverse