Echipamente de constructii noi sau de inchiriat?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
855

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Echipamentele de constructii, precum excavatoare, basculante, buldozere etc, sunt importante pentru orice firma de specialitate. Sa detii propriile tale echipamente de constructii poate fi un avantaj, dar si o cheltuiala foarte mare.

Daca doriti sa va extindeti firma sau pur si simplu ati contractat o lucrare majora pe care trebuie sa o incepeti curand, veti avea nevoie de echipamentele potrivite. Totusi, achizitionarea echipamentelor de constructie nu este intotdeauna varianta cea mai buna si ar trebui sa luati in calcul varianta inchirierii lor. Iata de ce!

Pretul de cumparare


Daca ati inceput deja sa faceti un calcul vizavi de pretul excavatoarelor si camioanelor de care compania dvs. are nevoie, atunci stiti ca vorbim despre costuri uriase. Chiar daca aveti suficienti bani pentru o astfel de achizitie majora, tranzactia poate avea un impact semnificativ asupra fluxului de numerar al companiei. La urma urmei, nu doriti sa ramaneti fara lichiditati, riscand sa fiti incapabili sa mai faceti plati urgente.

Daca compania dvs. nu isi permite sa plateasca pretul integral, este posibil sa fiti tentati sa va imprumutati pentru a va finanta achizitia. Acest lucru va poate ajuta sa obtineti mai repede echipamentul de care aveti nevoie, dar imprumutul nu este intotdeauna o decizie inteligenta. Cu dobanzile actuale, veti ajunge sa platiti mult mai mult pentru a cumpara echipamentele necesare. Daca nu utilizati acel echipament nou non-stop, este posibil ca pretul de cumparare si plata dobanzilor sa nu se amortizeze.

In schimb, echipamentele inchiriate vin cu un cost fix lunar. Acest lucru este mult mai accesibil pentru majoritatea companiilor contractante care inchiriaza echipamente, asa cum este Agruo. Deoarece achizitioneaza echipamente vrac, companiile de inchiriere au o putere extraordinara de licitare. Asta inseamna ca pot achizitiona orice utilaje la un cost mai mic decat firmele mici de constructii.

Deprecierea costurilor

Daca afacerea dvs. are in vedere achizitionarea de echipamente, trebuie sa tineti cont si de deprecierea costurilor. Excavatorul nou arata impecabil atunci cand il cumparati dar valoarea sa se va deprecia dupa ce il folositi pe santier.

Valoarea tuturor masinilor se depreciaza de la un an la altul. Deoarece echipamentele de constructie sufera mult uzura, ar putea pierde rapid din valoare. Daca incercati sa revindeti echipamentele, veti constata ca veti obtine un pret semnificativ mai mic decat cel cu care le-ati achizitionat, ceea ce ar putea fi o veste proasta pentru bugetul dvs.

Deprecierea valorii utilajelor poate avea, de asemenea, un efect neasteptat asupra taxelor companiei dvs. de constructii; taxe pe care sunteti obligati sa le platiti ca proprietar al echipamentelor. Afacerea dvs. ar putea intampina pierderi financiare suplimentare si va avea probleme in recuperarea investitiei initiale.

Autor